Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 489 Besökare idag: 4 579
annons
Laddar...

Recension av Hitman

Regissör: Xavier Gens
Ã…r: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2739)    Forumdiskussion (0)
21/6 2008
Recenserad av Buffo
F
ilmen Hitman är baserad på en serie dataspel med samma namn, vari spelaren styr en klonad superagent som i vanlig ordning flytt sitt labb och försörjer sig som lönnmördare. De är inte framförallt avsedda som actionspel; det som belönas är diskretion och tålamod.

Vi vet alla vad vi väntar oss när dataspel blir film, men för att vara rättvisa måste vi separat bedöma de båda utmaningar som regissören ställs inför: att göra en bra film och att göra vara trogen källmaterialet.

Vad beträffar den första utmaningen är svaret enkelt: filmen är bedrövlig. För en andra klassens rulle är produktionsvärdena tillräckliga och actionscenerna kompetenta, men utöver det är dialogen usel, handlingen på Van Damme-nivå och karaktärerna lövtunna. Slutligen är läppsynkningen dålig.

Med det sagt kan vi ta den andra frågan. Även här finns problem. Protagonisten Agent 47 spelas av Timothy Olyphant, som bland annat figurerade i fjärde Die Hard-filmen. I källmaterialet har Agent 47 haft ett tämligen bestående utseende, därför kan det sägas att det skulle ha behövts någon längre, hårdare, kallare och äldre. Inte heller hans röst, som inte ändrats genom någon av de tre uppföljarna, kommer Timothy Olyphant nära. Däremot har hans något märkliga gångstil, förmodligen ursprungligen ett designfel, fått finnas kvar. Något roande får jag anstå, men den här recensenten hade gjort annorlunda.

Det enda positiva som finns att säga är att stilen och handlingen passar spelen ganska bra. Det verkar också ha gjorts vissa ansträngningar för att inkludera Agent 47:s breda repertoar av metoder såsom gömda vapen och förklädnader. Den svarta kostymen och röda slipsen har som väl är inte heller glömts bort.

Som gammal fan av spelen svider det lite att utdela en etta, men bättre än så är inte denna film. Med tanke på de låga förväntningar som finns på varje dataspelsbaserad film, borde någon se friheten det erbjuder och lägga in lite kvalitet i sitt arbete. Jag tyckte mig en sådan tendens när Silent Hill blev film 2006, men Hitman får vi lägga i samma hög som Doom och Resident Evil.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Buffo 6 har röstat
 
av Buffo
Ant-Man
 2 har röstat
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
 6 har röstat
The Last Airbender
 4 har röstat
The A-Team
 2 har röstat
Underworld: Rise of the Lycans
 3 har röstat
Hitman
 6 har röstat
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
 9 har röstat
Troja
 2 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor