Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 413 Besökare idag: 4 309
annons
Laddar...

Recension av Höstlegender

Regissör: Edward Zwick
Ã…r: 1994
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (5222)    Forumdiskussion (0)
4/4 2004
Recenserad av cineasten89
D
et är en omtalad film, och en film som förknippar med Brad Pitt, och så Anthony Hopkins. I hela rollistan finns det geniala skådespelare, som Aidan Quinn som äldsta brodern Alfred, Henry Thomas (mest känd som pojken Elliott i E.T.) som yngsta brodern Samuel samt Eric Johnson (spelar Whitney i TV serien Smallville) i en liten biroll som mellersta brodern, tonårige Tristan (Pitts roll som vuxen).

Anthony Hopkins spelar fadern William Ludlow som uppfostrar sina tre söner helt ensam, efter att frun Isabella lämnat dom när barnen var små. William har värderingar och sätter sin familj högt framför allt annat och de tre sönerna är det viktigaste för William.
Alfred är den lugnaste av bröderna, och överbeskyddande, vilket är helt i motsats till vad mellersta brodern Tristan är. Tristan är helt vild, älskar äventyr och älskar hästar, och är tuff, oberäknelig och har långt blont hår som fladdrar när han rider. Men Tristan är ändå ganska beskyddande av sig, speciellt mot sin lillebror Samuel som spelas av Henry Thomas.
En dag kommer Samuel hem med sin fästmö Susannah, spelad av Julia Ormond, och hela tillvaron förändras för alltid.
Både Alfred och Tristan blir förälskade i den vackra kvinnan och även fadern William är förtjust i henne. Plötsligt är bröderna inte bästa vänner längre, de är rivaler...
Och en dag går Samuel ut i kriget, och Alfred och Tristan följer med som överbeskyddande storebrorsor. Men det som följer blir ju gripande för varje minut som går, och finalen är så sorglig men också vacker...

Det är en otrolig fin och välgjord filmatisering som berör, och har geniala skådespelare i huvudrollerna. Men det som verkligen gör att man älskar filmen är Brad Pitts Tristan, som är en sorglig karaktär som i början gav bilden av sig som glad, lycklig, vild och äventyrlig. Men mot slutet förändras hela bilden. I filmen finns ämnen som kärlek, krig, historia och natur, och det är helt vackert naturlig filmad och man visar mycket av hästar i filmen.

Historien om bröderna Ludlow, eller rättare sagt, "Legenden" om dem, är en ovanlig, men också unik och vacker berättelse som berör till fullo och som är oförglömlig.
Filmen har en magnifik historia, är helt spektakulär och gripande. Makalös kan man nog också kalla den. Storslagen, javisst, men episk, nej. Mästerverk? Absolut! Egentligen så tycker jag att Höstlegender är mitt mellan 3 och 4, men jag skulle aldrig drömma om att ge den en trea, så jag ger den en svag fyra, men en mästerverk är den ändå om man räknar med hur spännande berättelsen är, hur bra skådespelarna är och hur välgjord den är. Det är verkligen en film bortom allt...

Regissören Edward Zwick är samme regissör som regisserade nya storfilmen Den siste samurajen med Tom Cruise, men jag tycker att Höstlegender är en bättre film än Den Siste Samurajen, men godkänd är Den Siste Samurajen ändå. Den Siste Samurajen är, precis som Höstlegender, en storslagen film, vilket i och för sig inte är så konstigt.

Höstlegender är verkligen en film värd att ses! Verkligen storslagen!

Väldigt bra, en sevärd film som verkligen är stark!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
annihilat0r 6 har röstat
cineasten89 16 har röstat
 
av cineasten89
Bad Teacher
 4 har röstat
Inglourious Basterds
 34 har röstat
House of Wax
 16 har röstat
A Love Song for Bobby Long
 17 har röstat
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
 20 har röstat
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 20 har röstat
Boogeyman
 6 har röstat
Miss Secret Agent 2 - Armed and Fabulous
 5 har röstat
Timeline
 5 har röstat
Virgin Suicides
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor