Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 759 Besökare idag: 4 929
annons
Laddar...

Recension av I, Robot

Regissör: Alex Proyas
Ã…r: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (4344)    Forumdiskussion (0)
27/7 2004
Recenserad av connya
F
ilmer om en framtid där robotar finns i våran vardag är ingenting nytt. Men där exempelvis ganska långsamma A.I tar upp samhällsfrågor och en liten robotpojkes evighetslånga resa väljer I, Robot att vara en ganska lättsamm Actionfilm.
Will Smith spelar Del Spooner, en polis som inte alls gillar alla dessa nya robotar som snart ska finnas i varje människas hem. När en forskare inom U.S Robotics dör i vad som liknar ett självmord är Spooner mera kritisk och hans jakt för att bevisa att Robotarna är farligare än någon annan vill tro börjar. Tillsammans med en anställd på företaget vid namn Susan Calvin (Bridget Moynahan) som inte tror på honom men snart inser att en robot är smartare än vad de egentligen borde vara blir detta en spännande resa i en inte alltför avlägsen framtid.

Regissören Alex Proyas som tidigare regisserat bland andra The Crow målar upp en framtid som inte kretsar särskilt mycket kring rättväsemdet, design, politik eller något fördjupande. Därmed blir I, Robot en ganska ytlig historia där Will Smith kan se lagom cool och tuff ut och få kastas in i hetluften lagom ofta.
Samtidigt innebär detta att det aldrig blir tråkigt eller tempo tappas utan histiorien kretsar kring det vi vill att den ska kretsa kring; vapen, biljakter, robotar och explosiner. För att förutom att fastslå vilka tre grundregler robotarna är programmerade med och som Spooner nu misstänker att de kan ha brutit ger man sig aldrig in i några mer djupodlande utlägg om jorden trettio år in i framtiden.

Men det räcker ganska bra. I, Robot är fartfylld och vissa Actionscener är fantastiskt välgjorda. Will Smith gör bra ifrån sig och Bridget Moynahan som jag bara tidigare mindes som otroligt sexig i Coyote Ugly passar bra som en snygg bikaraktär bredvid Will Smith.
Givetvis är allting sådär lättsamt hela vägen; Will Smith slänger ur sig lagom med roliga oneliners, Actionscenerna är explosiva och speciellt en robotjakt i en korridor är otroligt snyggt gjord.

Det är inte särskilt oförutsägbart men ändå helt okej som underhållning och fungerar alldeles utmärkt som en snygg, fartfylld Popcornfilm på kvällen när man bara vill bli underhålld.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 2 har röstat
paycheck 13 har röstat
FreddyKrueger 24 har röstat
connya 34 har röstat
 
av connya
Flickan
 14 har röstat
2012
 31 har röstat
Terminator Salvation
 10 har röstat
Taken
 15 har röstat
The Dark Knight
 25 har röstat
Cloverfield
 11 har röstat
Next
 4 har röstat
Tenacious D - världens bästa rockband
 23 har röstat
Livet är underbart
 13 har röstat
En långvarig förlovning
 11 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor