Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 184 Besökare idag: 4 619
annons
annons
Laddar...

Recension av Junior

Regissör: Ivan Reitman
År: 1994
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1067)    Forumdiskussion (0)
9/9 2009
Recenserad av Rollywood
S
ex år efter att Ivan Reitman låtit Arnold Schwarzenegger och Danny DeVito spela mot varandra i Twins (1988) så kom den här filmen. Junior blev ett återförenande av de två skådespelarna och Reitman, men istället för att göra en uppföljare bestämde man sig för att använda sig av helt nya karaktärer i en helt annan historia även om humorn är av samma slag. Junior har dock ändå setts många gånger som en helt fristående uppföljare till Twins.

I Junior får vi följa de två doktorerna Alex Hesse (Schwarzenegger) och Larry Arbogast (DeVito) under nio minst sagt annorlunda månader. De här länge forskat på ett preparat som skall kunna göra det möjligt med graviditet hos kvinnor som inte kan få barn, men anslagen dras nu in och universitetets chef (Frank Langella) planerar att avsluta projektet. Han vill starta ett nytt projekt i laboratoriet under ledning av den aningen virriga doktorn Diana Reddin (Emma Thompson). Hesse och Arbogast blir nu desperata och bestämmer sig för att bryta mot reglerna och testa preparatet som de framställt på en människa. Men de kan inte gå ut med en förfrågan på frivilliga officiellt så för första gången i världshistorien så blir det en manlig graviditet utförd av Hesse.

Junior har genom åren fått väldigt mild kritik liksom Twins. Om någon av filmerna skall klassas som riktigt bra av en majoritet är det nog Twins. Men även om Ivan Reitman gör sig klart bäst med Ghostbusters (1984) så tycker jag man under åren underskattat både Twins och Junior. Jag kan hålla med om att den första filmen är bättre men även den här har bra humor. Man ser en helt ny sida av Emma Thompson som man inte trodde fanns och hon blir faktiskt stjärnan i filmen om man ska se till en karaktär. Hennes biroll har en mycket upplyftande effekt.

Kevin Wade och Chris Conrad som skrivit manus till Junior var inte med vid skapandet av Twins. Faktum är att det inte är några större namn i Hollywood över huvud taget. Men inte är det ett sämre manus för det och att låta Reitman regissera det var det perfekta valet. För att vara en vanlig amerikansk komedi så är den lite säregen men ändå så pass enkel att det är tveksamt om den kunde gjorts bättre. Det blir en trea.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
AddeColciago 0 har röstat
Rollywood 1 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Unforgettable
0 har röstat
Love, Simon
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
0 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
2 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
Farligt experiment
0 har röstat
Captain America: Civil War
0 har röstat
Barnjungfrun
1 har röstat
Jurassic World: Fallen Kingdom
1 har röstat
Ella den förtrollade
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor