Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 630 Besökare idag: 5 223
annons
Laddar...

Recension av Kill Bill - Vol. 2

Regissör: Quentin Tarantino
Ã…r: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3390)    Forumdiskussion (6)
26/4 2004
Recenserad av Henkan
"
Kill Bill: Volym 2" är framför allt en film. Dess karaktärer är fångna i en historia om våld, hämnd och blod som de inte kan komma ut ur. De lever ödesmättade liv som de inte kan undfly därför att manuset inte tillåter det. De talar i långa monologer som intar en form av poesi, kameran beundrar deras legendariska kroppar, och varhelst de går följs de alltid av musik som vi tycks känna igen från någon svunnen tid.. Och allt detta av en besatt regissör vars fetischer äntligen släppts fria.

Det här är finalen i Quentin Tarantinos blodiga mästerverk. I och med de båda delarna i Kill Bill-serien har han skapat ett tidlöst filmäventyr av episka proportioner. Handlingen är fortfarande lövtunn, men berättas med största skicklighet och finess. "The Bride" (Uma Thurman) ska fortfarande döda Bill (David Carradine). I hennes väg står Bud (Miachel Madsen) och Elle Driver (Daryl Hannah). Att säga att hon lyckas i sitt uppdrag är ingen spoiler då slutet varit bestämt ända sen hon vaknade ur sin koma.

Det här är en utövning i stil. Vissa har fått för sig att detta skulle vara något negativt, men låt mig då påminna er om den gyllene regeln inom film: en film är inte VAD den handlar om, utan HUR den handlar om det. "Kill Bill: Volym 2" har lite historia, men mycket historieberättande. Tarantino lånar små saker från mängder av filmer för att skapa något eget, något unikt; en film född ur film.

För "Kill Bill: Volym 2" är bland de mest episka filmer jag någonsin sett. Tarantino har inte bara skapat en film, utan en hel värld där personer pratar till varandra genom långa tal och skruvade repliker; ett parallellt universum som kan ha anknytning till det i "Pul Fiction", misstänker vi. Det är ingen slump att filmen känns som en Sergio Leone-västern då karaktärerna rör sig igenom det filmiska landskapet likt legender, alla beväpnade, och som ibland dödar varandra och ibland inte.

Uma Thurman har aldrig varit bättre, och här gör Tarantino henne till sin gudinna. Han är besatt av hennes kropp, hennes former, hennes fötter. Hon är hans drömbild, en kvinna av stål och oändlig skönhet som aldrig, aldrig dör.

David Carradine ger årets bästa skådespelarprestation som Bill. Han har en känsla för humor, en glimt i ögat, och en sorgsenhet i sin hängande hållning och sitt söndriga ansikte som antyder en karaktär så unik, så legendarisk. Han är en sådan figur vi annars möter i sagor och myter.


Tarantino förblir en av sin generations mest unika filmskapare. Här tar han sin förkärlek till B-filmer och förvandlar det till en högre form av konst. Och resultatet är årets bästa film!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
GinNTonic 7 har röstat
billybob 13 har röstat
connya 19 har röstat
Henkan 86 har röstat
 
av Henkan
Så som i himmelen
 66 har röstat
Fahrenheit 9/11
 84 har röstat
The Fog of War
 27 har röstat
Changing Lanes
 20 har röstat
A.I.
 49 har röstat
Irreversible
 118 har röstat
In the Bedroom
 25 har röstat
Troja
 82 har röstat
Seven
 146 har röstat
Kill Bill - Vol. 2
 86 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor