Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 615 Besökare idag: 4 549
annons
annons
Laddar...

Recension av Leon

Regissör: Luc Besson
År: 1994
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3579)    Forumdiskussion (0)
22/10 2002
Recenserad av Shogun
L
éon(Jean Reno) är en yrkesmördare som är otroligt effektiv, lämnar aldrig någon som sett han i arbetet levande. Han bor i en lägenhet och håller sig mest för sig själv. Hans liv verkar vara så bra det kan bli tills grannen får problem.

En dag kommer den 12årig grannflickan Mathilda(Natalie Portman) och knackar på hans dörr. Hon ber honom att rädda hennes liv genom att släppa in henne.

Hennes föräldrar och syskon har precis blivit brutalt mördade då hon kommer till Léon's dörr, hon älskade bara en av dem, hennes lillebror, och nu vill hon att Léon ska lära henne att bli en yrkesmördare så hon kan ta hämnd på lillebror genom att tillintetgöra dennes mördare, en korrupt polis vid namn Norman Stansfield(Gary Oldman).

En mycket bra och välspelad film. Jean Reno är väldigt bra som den lugna och snälla yrkesmördaren Léon. Gary Oldman gör även han en väldigt bra roll som den lite galna polisen Norman Stansfield. En välspelad film med mycket action, men även humoristiska inslag. Handlingen i filmen är mycket bra och den flyter på utan större svårigheter. En höjdarfilm helt enkelt.

Detta är Natalie Portmans första framträdande roll i filmens värld. Och detta gör hon mycket bra enligt mig. Hon har ju nu gjort storfilmer som Star Wars - Det mörka hotet och Star Wars - Klonerna anfaller.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Windwhistler 8 har röstat
cineasten89 20 har röstat
Shogun 36 har röstat
 
av Shogun
Leon
 36 har röstat
Blåsningen
 29 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor