Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 447 Besökare idag: 4 479
annons
Laddar...

Recension av Leva och låta dö

Regissör: Guy Hamilton
Ã…r: 1973
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1522)    Forumdiskussion (0)
27/11 2011
Recenserad av annihilat0r
T
re brittiska agenter dödas under en och samma dag - på tre olika platser i världen. James Bond, agent 007, får i uppdrag att undersöka om det finns något samband mellan de fasansfulla morden..

Jag kan fortfarande inte släppa den föregående katastrofala filmen, Sean Connerys sista, "Diamonds are Forever". Var det planerat att det skulle bli Seans sista framträdande? Var det därför han rev ner hela karaktären, för att han inte brydde sig längre? Eller försökte Sean faktiskt prestera på riktigt, och blev så usel och inkapabel att produktionen var tvungna att för andra gången ta det extrema beslutet att ersätta huvudkaraktären? (All heder åt George Lazenbys inhopp.)

Det är ytterst relevanta frågeställningar, då Roger Moore här i "Live and Let Die" gör sitt första framträdande som 007. Fick han ta över för att rädda den sjunkande skutan? Blev han tillsagd att spela seriöst, för att försöka återskapa James Bonds tilltro för befolkningen? För att få Englands invånare att börja hoppas igen?

Det är tydligt för mig att Roger försökte rädda skinnet som Sean sålde all världens väg. Roger hade aldrig något val mellan allvar och lek, skådespel och parodi. Roger fick en livsförändrande chans att rädda en världskänd karaktär från dammiga källarhyllor. Jag tycker att han tog den, efter förutsättningarna, på ett bra sätt.

Roger började redan här förändra karaktären på rätt vis. Mer gentleman, fler oneliners och framför allt större hårdhet. Samt mycket färre tramsiga, pajasliknande och tragiska utspel, som Sean på senare år tog sig friheten till, som aldrig någonsin skulle fått nå duken.

Det förstod produktionen först efteråt, och gjorde det ända rätta för att rädda anseendet. Ut med en maktgalen Sean, och in med en hungrig Roger.
Bra där!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
annihilat0r 8 har röstat
 
av annihilat0r
Kinsey
 1 har röstat
Searching for Sugar Man
 26 har röstat
Pansarkryssaren Potemkin
 14 har röstat
Le piano irresistible
 3 har röstat
Batman Begins
 6 har röstat
From Paris with Love
 5 har röstat
Shame
 17 har röstat
In Time
 7 har röstat
Catfish
 9 har röstat
Polismördaren
 7 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor