Aktuellt
Mina
sidor
Forum
Betyg totalt: 19 603 996  Betyg idag: 8 276  Besökare idag: 10 443

Recension av Liftarens guide till galaxen
Regissör: Garth Jennings
År: 2005
Till filminfo
Ditt betyg på filmen:
Antal visningar (1409)    Forumdiskussion (0)
14/1 2006
Recenserad av Alandria
A
rthur Dent vaknar upp till det han tror ska bli en helt vanlig dag, men där han har fel.
Ingenting verkar tyda på att det ska bli en vanlig dag och droppen som får bägaren att rinna över är när en av hans vänner, den excentriske Ford Prefect, hävdar att jorden ska förintas och att han kommer från en liten planet nära Betelgeuse, inte Guildford.
Arthur har inget val än att hålla upp den elektroniska tummen och hänga med Ford ut i världsrymden.
Men Ta det lugnt! Har man bara sitt exemplar av "Liftarens guide till galaxen" och en handduk så klarar man det mesta.

Det var med för stora förväntningar jag bänkade mig i biostolen. Besvikelsen blev ett faktum.

För att vara helt ärligt så är det enda som jag egentligen gillar med den här filmen valet av Alan Rickman som röst åt Marvin. De övriga skådespelarna känns inte lika passande, allra minst Mos Def som Ford Prefect.
Jag tycker de har tagit sig alldeles för stora friheter från böckerna.
Själva Guiden som berättarröst kan dock få ett godkänt

Jag har själv läst böckerna säkert tvåsiffrigt antal gånger och brinner starkt för dom. Så jag tycker att den gamla tv-serien kändes mer likt böckerna, även om det var många saker som man inte visste om man skulle skratta eller gråta åt när man såg.

Det är förståss aldrig lätt att göra en film efter en bok, eller fem böcker för den delen. Att lyckas med eldprovet att göra alla läsare mer eller mindre nöjda. Fast jag trodde att man skulle kunna våga hoppas lite mer på den här filmen med dagens teknologi. Men så kan det gå.

Rest in peace Adams!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner

Flugan
Airport '80 The Concorde
Thirst
3 har röstat

Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten