Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 761 Besökare idag: 4 877
annons
annons
Laddar...

Recension av Livet är en schlager

Regissör: Susanne Bier
År: 2000
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3468)    Forumdiskussion (0)
28/2 2005
Recenserad av m86
M
elodifestivalen är i full gång, och då är det inte mer än rätt att jag recenserar den! Att tävlingen har blivit så populär, ja, det märks totalt idag när det är schlager-yra med fester, frågesporter, kläder m.fl. Trots att tävlingen har hållit på i 50 år nu så har den nog ALDRIG varit så populär som den är i år. För 5 år sen så var det lite skillnad jämnfört med hur tävlingen är idag. En enda tävling, med 10 tävlande låtar på svenska, där bara högst hälften blev hits. Att schlagern har fått en gayfakor får jag väl hålla med om och det märks i den här filmen som är gjord för alla schlagerälskare!!!

Mona Berglund är besatt utav schlagers, ja så besatt att hon t.o.m. har döpt sina barn efter schlagerstjärnor. Hon bor i en lägenhet i Stockholm tillsammans med sin man Bosse (som är arbetslös) och sina 4 döttrar:
Carola, Kikki, Lena PH & Anna Book.
Hon jobbar som personlig assistent åt CP-skadade David, som drömmer om att bli musiker. Hennes liv är trist och tråkigt och det som piggar upp henne är att hälsa på hos sin brorsa Candy (som är transvesstit) och kolla på gamla schlagernummer på video.

En dag när Mona går från jobbet så hör hon musik från Davids rum, och märker att han har skrivit en egen RIKTIG schlager. Mona sjunger in en demo på den efter att ha skrivit texten själv. Den skickas in och några månader senare så ringer hennes mobil: Låten kom med!! Monas liv förändras totalt, från en vanlig fyrbarns-mamma till stor schlagerdrottning.
Hon möter producenter, hon syns i tidningen, får vara med på TV och så får hon såklart gå på fester. Men klarar hon allt inför tävlingen, när det visar sig att hon ljuger om vem som har skrivit låten?

Livet är en schlager är både en mycket underhållande och romantisk film, där kärlek till familjen och vännerna går före allt.
Rollistan kan bara ropas upp:
Mona (Helena Bergström) som gör ett strålande jobb.
Bosse (Thomas Hanzon) som b.la. är med i "Vägen Ut" 1999.
Candy (Björn Kjellman) Bra skådis som dessutom är schlagerdiggare på riktigt, dock inte gay.
Men den som förtjänar mest beröm är Jonas Karlsson som spelar David. Hans roliga och lite karaktärsfulla sätt som CP-skadad gör det hela till en fullspäckad och bra familjefilm. Man tycker så synd om David att man nästan börjar att gråta.

Det finns vara ett minus med filmen: Överdrivna scener!!
Jag ska inte avslöja slutet, men jag kan säga att det är lite för överdrivet. Lite tråkiga och stillsamma scener dyker upp lite här och där, men det gör faktiskt inget. Det är inte den bästa svenska film som jag har sett, men den är älskvärd. Och framför allt för såna schlagerfreaks som jag, kan man bara inte motså den. Det blir en 4:a som faller på mållinjen till en 5:a, precis som dom stackarna som kommer 2:a i tävlingen.

O.B.S. Det förekommer MÅNGA kända schlager-artister som spelar sig själva, både som statister och i småroller,
b.la. Carola och Lena PH!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
joacim92 6 har röstat
m86 9 har röstat
 
av m86
Spirited Away
 8 har röstat
Bilar
 7 har röstat
Sanningens ögonblick – Karate Kid
 5 har röstat
Fantomen på Operan
 3 har röstat
Dinosaurier
 6 har röstat
Ninas resa
 7 har röstat
Ondskans ansikte
 9 har röstat
Spider-Man
 5 har röstat
Klassfesten
 3 har röstat
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
 24 har röstat
 
Senaste recensioner
Måndag hela veckan
0 har röstat
The Lost Boys
0 har röstat
Get Out
0 har röstat
Repet
0 har röstat
A Moment of Innocence
0 har röstat
Den yttersta gränsen
1 har röstat
Kidnap
0 har röstat
Lolita
1 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Evil Dead II
2 har röstat
The Edge of Seventeen
0 har röstat
Jimi: All Is by My Side
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor