Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 508 Besökare idag: 4 910
annons
Laddar...

Recension av Mannen med järnmasken

Regissör: Randall Wallace
Ã…r: 1998
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2871)    Forumdiskussion (0)
21/2 2004
Recenserad av anonym
Ä
nnu en "de tre musketörerna" -film. Ännu en världskänd roman som blivit film. Ännu en massa uttryck som; "En för alla, alla för en".
Frågan är om vi inte har sett nog av de här filmerna; det finns ju en hel del nu.

Men det gör inte "Mannen med Järnmasken" misslyckad. Jag tycker den är bra; kostymerna, scenografin, svärdscenerna och skådespelarna är väl det bästa med den. Fast å andra sidan borde det nästan vara svårt att göra filmen dålig; med sådant manus och sådana skådisar; Di Caprio, Depardieu och Malkovich; kanske när de är som bäst.

Men faktum är att filmen inte har mycket mer än det. Jag kan inte påstå att regissören gör ett storjobb; när man har så bra manus som kommer från en roman av Dumas och världskända skådisar, kan väl de flesta göra ett bra jobb(?).

Vill passa på och ge John Malkovich ett lyft. Jag såg hans insats i "Of Mouse & Men" och jag gjorde det med glädje. Malkovich är en mycket talangfull skådespelare, likaså Depardieu som är med i filmen och spelar Porthos, han är också bra och jag vill ge även honom ett lyft. Var rätt länge sedan jag såg honom nu; det var sedan TV-serien "Les Miserables" gick på SVT, vilket var någon gång förra året, tror jag.

Randall Wallace's "Mannen med Järnmasken" utspelar sig i Frankrike på 1700-talet. Den onda kungen Ludvig XIV, bär på en hemlighet. Han har en tvillingbror som sitter i en hemlig fängelsehåla på kungens begäran.
De tre musketörerna trotsar en dag kungen som står dem så nära och ger sig av för att hämta tvillingbrodern och sätta han på tronen istället; utan att folket i staden ska få veta. Men det blir mer komplicerat än vad det låter.
Den nuvarande kungen (båda kungarna spelas av Di Caprio) kommer snabbt på att musketörerna har lurat dem och därför blir musketörerna "efterlysta" vilket definitivt gör det hela uppdraget svårare. Att ta bort den nuvarande kungen och sätta dit den oskyldiga brodern på tronen. Men D'Artagnan, som står närmast kungen, drar sig ur, vilket gör det ännu svårare. Vid det läget blir det nästan omöjligt.

Men bara nästan.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
anonym 11 har röstat
 
av anonym
Escape from the Dead
 6 har röstat
Balladen om Berings sund
 3 har röstat
Ordinary Decent Criminal
 4 har röstat
Jordbävningen
 3 har röstat
Mission to Mars
 22 har röstat
Manhattan Murder Mystery
 11 har röstat
The Golden Child
 2 har röstat
River Wild
 7 har röstat
Simon Sez
 3 har röstat
Mandingo
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor