Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 399 Besökare idag: 4 387
annons
Laddar...

Recension av Monty Pythons galna värld

Regissör: Terry Jones, Terry Gilliam
Ã…r: 1975
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3045)    Forumdiskussion (0)
4/6 2004
Recenserad av connya
M
onty Python and the Holy Grail är en av alla de där filmerna jag såg för väldigt längesedan, hittade på DVD och köpte den tack vare mina minnen. När jag ser om den flera år senare inser jag att mycket av magin och de där scenerna man pratar om så långt innan kommer har bleknat en aning. Trots allt är det fortfarande en rolig historia med några otroligt roliga scener.
Historien handlar om Kung Arthur som får i uppdrag av gud att ge sig ett uppdrag för att hitta den heliga gralen. Han måste samla ihop riddare för att lyckas med det långa och mödosamma uppdraget och äventyret leder honom i kamp mot den fruktade svarta riddaren, till mörka grottor med en livsfarlig mördarkanin och mycket mer.
Som jag skrev tidigare så var mina minnen om denna filmen bättre än jag upplevde den. Fortfarande gör Graham Chapman en lite blyg, tafatt Kung Arthur och många av situationerna är väldigt roliga men lockar inte mig att skratta lika mycket som jag trodde de skulle.

Kanske är det orättvist att se om en film och tycka att åren gjort den aningen sämre. I så fall är det ingenting jag kan göra åt. Jag tycker kampen mot den svarta riddaren är filmens absoluta höjdpunkt och några dialoger är dräpliga och otroligt roligt skrivna.
Men jag tycker samtidigt Monty Pythons förkärlek till tecknade sekvenser som ska komma in är lika jobbiga nu som jag avskydde dem då och nu drar de ner tempot ännu mer. En del scener känns också bara som utfyllnad i en annan ganska fartfylld resa där den ena situationen avlöser den andra.

För att avsluta det hela skulle jag vilja säga att har man inte sett filmen så har man definitivt missat någonting och bör genast söka reda på den och se den, men har man som jag hade fantastiska minnen från den är det inte helt säkert att de uppfylls när man ser om den.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
BeforeYouDie 4 har röstat
connya 21 har röstat
 
av connya
Flickan
 14 har röstat
2012
 31 har röstat
Terminator Salvation
 10 har röstat
Taken
 15 har röstat
The Dark Knight
 25 har röstat
Cloverfield
 11 har röstat
Next
 4 har röstat
Tenacious D - världens bästa rockband
 23 har röstat
Livet är underbart
 13 har röstat
En långvarig förlovning
 11 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor