Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 406 Besökare idag: 4 342
annons
Laddar...

Recension av Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford

Regissör: Andrew Dominik
Ã…r: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2508)    Forumdiskussion (0)
12/10 2009
Recenserad av ByronBlue
F
ilmen utspelar sig i USA under 1800-talets senare årtionden. Filmen handlar som titeln antyder om den fruktade brottslingen Jesse James. Men trots att Jesse är huvudperson tycker jag att filmen egentligen handlar om Robert Ford. Robert har sedan barnsben sett upp till Jesse James och nu när han är vuxen gör han allt för att få vara med i hans gäng. Men Jesse är inte riktigt som Robert hoppades och beundran byts snart till hat.


Fotot i filmen är helt otroligt, scenerierna är oerhört vackra och kamera är precis där man vill att den ska vara. Man ställer sig frågan om allt verkligen var så vackert, det känns som om vissa scener gjordes mest för de finna miljöerna och inte för att föra handling framåt. Men jag klagar inte, som jag tidigare poängterat är allt väldigt vackert. Filmen är ibland lite seg, men om man är beredd på en långsam fridfylld film med långa välskrivna dialoger är filmen perfekt. När jag såg filmen var jag verkligen på det humöret och insöp varje sekund av filmen med en känsla av välbehag.

Casey Affleck gör en lysande rollinsats som den nervösa men målmedvetna Robert Ford. Han belönades med en välförtjänt Oscar för bästa manliga biroll. Jag tycker att hans roll och Brad Pitts roll som Jesse James är båda huvudroller men tydligen är Afflecks roll bara en biroll. Brad Pitt gör även han en beundransvärd skådespelarinsats. Brad Pitt har under de senaste två åren återgått till att göra bra rollinsatser i bra filmer. De känns underbart att åter se Pitt i hög form.


Se filmen om du är redo för en masstig matiné, undvik filmen om du tycker Mr & Mrs Smith är det bäst Brad Pitt har gjort.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
ByronBlue 2 har röstat
 
av ByronBlue
Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford
 2 har röstat
Don't Come Knocking
 0 har röstat
Döda poeters sällskap
 6 har röstat
Maffiabröder
 3 har röstat
Kes – falken
 3 har röstat
True Romance
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
0 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor