Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 517 Besökare idag: 5 222
annons
Laddar...

Recension av Office Space

Regissör: Mike Judge
Ã…r: 1999
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (5281)    Forumdiskussion (0)
11/5 2005
Recenserad av Greenleaf
P
eter är en man som har tröttnat rejält på sitt jobb, som går ut på att sitta i en liten kub, jobba intensivt i en kvart och sedan stirra på bänken fram tills att han slutar. Efter en hypnos bestämmer han sig för att strunta i jobbet och tillsammans med två kollegor lura företaget på pengar.

Jag förväntade mig en helt sanslöst skruvad komedi, men den var lite tamare än väntat. Fast det är iofs bra tror jag, eftersom denna typ av humor passade bra in i den stela arbetsmiljön m.m. Jag gillar de tre karaktärerna som handlingen kretsar kring. De har ett rätt skönt samspel och de utbyter några roliga repliker, fast de andra birollerna är också hur roliga som helst.

Bäst är nog Gary Cole som den skumma chefen över företaget. Han som hela tiden börjar sina meningar med ordet "Yeah" och avslutar med "mkay?". Hur skön som helst. Även John C. McGinley är kul i en biroll, och han påminner lite om den karaktär han spelar i Scrubs. Även han som spelar den blyga och mumlande Milton är rolig.

Office Space är den enda filmen som har fått hip hop-musik att kännas passande, trots att det är helt opassande för genren. Först tyckte jag att det bara var skumt när man fick höra "Damn it feels good to be a gangster" när huvudkaraktären gick runt på sitt jobb, men när jag spolade tillbaka och tittade på scenen igen så var det bara att luta sig tillbaka och njuta. Klockrent helt enkelt. Det finns många scener som skulle kunna nämnas, med tanke på att filmen var rolig rakt igenom, men ni får helt enkelt ta och se den istället för att jag beskriver hela filmen.

Det är en rolig och lite småbisarr komedi, som ofta är rätt träffsäker i sin humor och förstärks av alla karaktärer som skapar den där skumma atmosfären. Trots att jag låter rätt positiv i min recension, så tycker jag ändå att något saknas i filmen. Relationen mellan Peter och Joanna (Aniston) känns rätt onödig, eller i alla fall inte särskilt betydande för handlingen. Det känns bara som om man har placerat in henne för att lägga till genren romantik i det hela. Tycker inte att det passar särskilt bra. Annars tror jag att den här kommer att bli bättre med tiden då man ser om alla sköna scener som filmen har att erbjuda, men nu stannar den på en stark trea.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Greenleaf 15 har röstat
 
av Greenleaf
25th Hour
 6 har röstat
Blood and Bones
 1 har röstat
A History of Violence
 32 har röstat
Flightplan
 7 har röstat
The Bow
 3 har röstat
Kingdom of Heaven
 10 har röstat
Ung rebell
 6 har röstat
Gudfadern
 28 har röstat
Brotherhood of War
 15 har röstat
The Rules of Attraction - Lustans lagar
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor