Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 377 Besökare idag: 4 556
annons
Laddar...

Recension av Rambo

Regissör: Sylvester Stallone
Ã…r: 2008
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (4346)    Forumdiskussion (0)
6/3 2008
Recenserad av niklasringdahl
D
en enslige soldaten John Rambo har tröttnat på världen. Den värld som bara vill använda honom till flera våldsamma, omöjliga uppdrag i fjärran länder. Han har dragit sig undan i Thailand, där han utan entusiasm släpar sig fram i ett anonymt tillstånd, där dagarna bara går utan att nåt spännande händer. När han blir tillfrågad av en grupp kristna missionärer att guida dem in i djungeln svarar han bara upprepade gånger ett trött "Go home". Naturligtvis lyssnar de inte på honom, utan lyckas på ett märkligt sätt övertala honom att överge sina principer, så än en gång hamnar han i den typ av våldsorgier som i ökande takt blivit legio i alla installationer i Rambo-serien. Frågan är om Sylvester Stallone själv ser likheten med sin egen filmkarriär - där han försökt slå sig fram som något annat en en väloljad muskelknutte med lera och blod på händerna, men till slut kapitulerar och inom loppet av ett år gör trötta uppföljare till sina båda machoserier - Rocky och Rambo.

I den första filmen om John Rambo som kom 1982 finns en svärta och ett djup som är väldigt tilltalande. USA:s interna uppgörelse med Vietnam-kriget fick ytterligare en vinkel med traumatiserade ex-soldater som inte finner sig tillrätta i sitt gamla land. I varje uppföljare har sedan den svärtan ersatts mer och mer med krystade politiska inlägg och en kraftigt ökande body count. Värt att notera är att i den första Rambo-filmen dör fyra (4) personer totalt. I den senaste dör 2,6 personer. I minuten. Naturligtvis finns inget vetenskapligt bevis för att en hög body count leder till en misslyckad film, men i det här fallet känns det som att den ständigt växande högen av skjutna, sprängda, brända och pilgenomborrade lik skymmer den redan undangömda och välkamouflerade handlingen. Med endast en lätt överdrift kan man gissa att Stallones repliker skulle kunna få plats på en pappersservett, skriven med tjock tuschpenna. Orden "Go home" utgör kanske hälften av den massan. På baksidan av samma servett är förmodligen den så kallade handlingen beskriven men inte på långa vägar räcker den till att torka upp all den skit som väller fram som en följd av detta.

Två saker önskar jag hett - att någon av krevaderna, kulregnen eller explosionerna skulle nått genom bioduken och gjort slut på lidandet för mig, och resten av de stackars satar som genomlidit denna trötta, extremt våldsamma, förutsägbara och fullständigt meningslösa ursäkt till film. Alternativt att jag själv lyssnat till Rambos råd till missionärerna tidigt i filmen - "Go home".


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
niklasringdahl 63 har röstat
Mat1az 32 har röstat
 
av niklasringdahl
A Walk in the Woods
 2 har röstat
The Martian
 6 har röstat
Ricki and the Flash
 1 har röstat
En enda man
 5 har röstat
In the Loop
 7 har röstat
Fräls oss ifrån ondo
 7 har röstat
Inglourious Basterds
 27 har röstat
Lake Tahoe
 1 har röstat
Transformers: De besegrades hämnd
 10 har röstat
X-Men Origins: Wolverine
 14 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor