Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 428 Besökare idag: 4 781
annons
annons
Laddar...

Recension av Remember the Titans

Regissör: Boaz Yakin
År: 2000
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (6082)    Forumdiskussion (0)
29/3 2004
Recenserad av dvd_freak
B
aserad på en sann historia utspelar sig filmen i småstaden Alexandria i delstaten Virginia, i närheten av det historiskt laddade Gettysburg. Det är tidigt 70-tal och motsättningarna mellan svarta och vita aktualiseras genom integreringen i skolorna. I fokus hamnar de två fotbollslag som nu ska bli ett och där den svarte tränaren Herman Boone (Washington) får tjing på ledarpositionen framför vite Bill Yoast (Patton). Självklart uppstår motsättningar som Yakin visar upp på ett lysande sätt. När Boone flyttar in sneglar grannarna fram bakom persiennerna och beklagar sig över att nu blir deras lilla idyll ett "sådant" område också.

Det är väl just i den aldrig sinande aktualiteten i ämnet som filmens styrka ligger. Smygrasismen som är fullkomligt indoktrinerad i de flesta i byn och där de vita prioriterar vilka de ska umgås med för att inte förlora gamla vänner. Men även om manuset skickligt framför karaktärernas fördomar, saknas det någon större nyans i skildringen av den sociala problematiken och hur människorna når bättre insikt. Innan man ens lärt känna ungdomarna i laget har samtliga förenats dansande och sjungande till soulramsor.

Titans är främst en må bra-film. Det avslöjas redan i vad man först ser på duken; "A Walt Disney Production". Det är dessutom en sportfilm, och i den rätt smala genren en hyfsad sådan. Även om det kan vara svårt för oss svennar att förstå allt taktiksnack, är det aldrig detta som kommer i förgrunden. Det räcker med att ha koll på att bollen ska till andra sidan planen så förstår man tillräckligt. Liksom det faktum att den svårvunna kamp som försiggår på plan även fortsätter utanför.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
dvd_freak 9 har röstat
 
av dvd_freak
Remember the Titans
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor