Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 590 Besökare idag: 4 223
annons
annons
Laddar...

Recension av Robin Hood - Prince of Thieves

Regissör: Kevin Reynolds
År: 1991
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (6084)    Forumdiskussion (0)
12/1 2007
Recenserad av RasmusOrsén
P
risbelönad film av Kevin Reynolds om den legendariske hjälten från 1100-talet. I den här filmen tar Kevin Costner på sig titelrollen som Robin av Locksley. Med sig har han en rad kända skådespelare och en mycket spännande handling.

Lord Locksleys (Brian Blessed) son Robin (Kevin Costner) har följt med Kung Richard (Sean Connery) ut på korståg. Robin hamnar till slut i ett fängelse i Jerusalem där han torteras i flera månader. Men när han väl får tillfälle så flyr han och en arab, Azeem (Morgan Freeman) från fångenskapen. Azeem följer med Robin tillbaka till England, men när de når Englands stränder har mycket ändrats.

Kung Richard är fortfarande ute på korståg och hans tillförordnade "Sheriffen av Nottingham" (Alan Rickman) har förvandlat landet till ett fördömt rike, lett av en tyrann.

När Robin väl kommer fram till Locksley-fästningen där hans far bor så finner han till sin fasa bara ruiner. Sheriffen har mördat hans far och lämnat betjänten Duncan (Walter Sparrow) i blindo i ruinerna.

Robin bygger upp ett följe för att slå tillbaka mot Sheriffen. Han kommer i kontakt med de flyktingar som dragit till skogs ledda av John Little (Nick Brimble). Robin leder dem i kampen mot tyrannen och stjäl från de rika och ger till de fattiga. I övriga roller ser vi bland andra Christian Slater, Michael Wincott, Michael McShane och Mary Elizabeth Mastrantonio som den vackra Lady Marion.

Filmen har vunnit många priser men ingen Oscar. däremot så blev den nominerad för bästa titelsång, "(Everything I Do), I Do It For You". Dock tycker jag även Christian slater borde blivit nominerad för bästa manliga biroll då detta nog är hans bästa film någonsin. Hans roll är mer dramatisk till skillnad till Costner som framstår som ytligt god och glad.

Regisserad av Kevin Reynolds som gjort bland andra Greven av Monte Christo (2002). Men han tillhör väl inte en av Hollywoods bästa regissörer ändå eftersom allt är så himla naivt i hans filmer. Filmen slutar på en trea i slutändan då detta har blivit en klassiker men inte ett mästerverk.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
RasmusOrsén 4 har röstat
 
av RasmusOrsén
The Escort
 0 har röstat
Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse
 7 har röstat
Like Minds
 0 har röstat
Knight Rider 2000
 1 har röstat
American Pie - Band Camp
 7 har röstat
Wallander - Bröderna
 1 har röstat
Trollkarlen från Övärlden
 2 har röstat
Simone
 1 har röstat
Nicky och Gino
 0 har röstat
Robin Hood - Prince of Thieves
 4 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
1 har röstat
Slender Man
0 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
0 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
1 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
0 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
2 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor