Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 418 Besökare idag: 4 289
annons
Laddar...

Recension av Scary Movie

Regissör: Keenen Ivory Wayans
Ã…r: 2000
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1766)    Forumdiskussion (0)
16/8 2009
Recenserad av Rollywood
S
cary Movie är en av modern tids klockrenaste parodier. Här gör man narr av en serie skräckfilmer, gamla som nya, men det ledande temat är en parodi på Scream (1996) och Jag vet vad du gjorde förra sommaren (1997). Dessa två filmer var 90-talets kanske största skräckfilmer och startade karriärer för en rad nya stjärnskott som vi idag ser som superstjärnor.

Handlingen går i huvudsak ut på att den oskuldsfulla flickan Cindy (Anna Faris) och hennes vänner råkar köra på en man en sen sommarkväll. Rädda för att polisen ska anklaga dem för mord eller dråp dumpar de kroppen i vattnet och försöker glömma alltihop. Men ett år senare börjar en mystisk mördare jaga dem. Förra årets händelse kan nu kosta dem livet. Men även om filmen håller fast vid en stabil story som i princip redan är skriven ur Scream och Jag vet vad du gjorde förra sommaren så blandas det nu in en sexuellt anspelande humor med ibland äckliga och blodiga scener som ofta kan framstå barnsliga.

Jag var förvånad över hur fotomodeller som Shannon Elisabeth och Carmen Electra kunde vara så roliga. Man skrattar faktiskt till och med åt dem. Det trodde jag inte jag skulle göra innan jag såg filmen. De är utmärkta i biroller då Anna Faris har huvudrollen. Rollen som Cindy blev Faris stora genombrott och hon är känd som den stora Scary Movie-stjärnan. Som grädde på moset ser vi bröderna Wayans som också ligger bakom manuset till filmen. Jag brukar ha svårt att uppskatta deras larviga komik och ganska dåliga filmer. Men det här blev en motpol då jag sätter den högt upp i rankningen bland mina favoritkomedier.

En av bröderna Wayans, Keenen Ivory Wayans, har också regisserat filmen i denna galna anda. Så även om det är en ytlig handling så är den genomtänkt och fungerar bra med humorn. Det är också därför den får så bra omdöme av mig. Det är sällan man ser en så underhållande komedi som bjuder på så många skratt. Det blir en fyra för den här lättsamma filmen. Perfekt för en trött fredagskväll när det behövs ett gott skratt. Dock bör man ha sett Scream och Jag vet vad du gjorde förra sommaren först.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 4 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor