Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 411 Besökare idag: 4 909
annons
Laddar...

Recension av Du gör mig galen!

Regissör: David O Russell
Ã…r: 2012
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2733)    Forumdiskussion (0)
29/5 2013
Recenserad av August Dellert
S
ilver Linings Playbook had fått den smått larviga svenska titeln "Du gör mig galen!" och är regisserad av David O. Russel (The Fighter, Three Kings).

Filmen har vunnit många priser och är nominerad till hela åtta Oscar-statyetter, bl.a. för bästa film. I huvudrollerna ser vi Bradley Cooper (The Hangover), Jennifer Lawrence (Hunger Games), Robert De Niro (Taxi Driver) och Chris Tucker (Rush Hour).

Cooper spelar Pat, en före detta lärare som precis släppts ut från den psykiatriska anstalten där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för återförenas med sin motvilliga ex-fru. Men sen börjar saker vända när han möter den mystiska Tiffany som har en hel del egna problem.

Jag har haft det relativt svårt för att acceptera Cooper som en seriös skådespelare, men i den här filmen så visar han faktiskt att han har en hel del känsla för sitt yrke, trots allt. De Niro funkar bra som pappa till Cooper, och Tucker gör en småtokig sidoroll som lyckligtvis inte riktigt reflekterar hur vi är vana att se honom. Filmens bästa rolltolkning är dock inte så förvånande den stigande stjärnan Lawrence som här visar upp en sårad och bristande rollfigur som man lätt sympatiserar med. Lawrence vann dessutom en Oscar-statyett för Bästa Kvinnliga Huvudroll för det hon gjorde här.

Du gör mig galen! är ett gripande och känslomässigt drama om en man som kämpar mot sina egna impulser, känslor och inre motgångar. Det är även en film om kärlek, familjerelationer och trauman. Om du tycker att det här verkar intressant så kan jag med enkelhet rekommendera dig att se Du gör mig galen!. Trots den i min åsikt dåligt översatta titeln så är det här en mycket engagerande och välgjord film.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
August Dellert 4 har röstat
 
av August Dellert
Star Wars: The Last Jedi
 7 har röstat
Spider-Man: Homecoming
 3 har röstat
The Mummy
 2 har röstat
Ghost in the Shell
 5 har röstat
Rogue One: A Star Wars Story
 14 har röstat
Arrival
 5 har röstat
Warcraft: The Beginning
 4 har röstat
Batman v Superman: Dawn of Justice
 16 har röstat
Star Wars: The Force Awakens
 27 har röstat
Dope
 1 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor