Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 619 Besökare idag: 4 476
annons
annons
Laddar...

Recension av Solstorm

Regissör: Leif Lindblom
År: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2846)    Forumdiskussion (0)
2/8 2009
Recenserad av Rollywood
E
fter att det begås ett mord på pastorn i den frireligiösa sekten som Rebecka (Izabella Scorupco) en gång i tiden var med i återvänder hon till sin hemort Kiruna för att hjälpa sin bästa vän Sanna som blivit anklagad för mordet. Men när hon kommer dit så beter sig alla som om ingenting har hänt. Alla har intalat sig att det är gud som kallat hem pastorn i frid. Utan stöd från varken polis eller vänner måste nu Rebecka inleda en privat undersökning om hur mordet verkligen gick till.

Izabella Scorupco tar den ledande rollen i den här svenska thrillern som utspelar sig i nordligaste Sverige. Hon är helt okej i sin roll men det mest fascinerande i filmen är hur man låter henne spela mot svenska superkändisar i minimala biroller. Vi ser Mikael Persbrandt, Krister Henriksson och Susanne Reuter i några av rollerna och det är svårt att döma dessa eftersom de knappt får en chans att påverka filmen. Reuter säger typ bara tre- fyra meningar under hela filmen, om ens det. Men det är ändå kul att se lite kända ansikten eftersom det ger en känsla av seriositet i produktionen. Fotot är dock gräsligt vid vissa tillfällen. Det tål att nämnas. Många av effekterna känns väldigt billigt gjorda och där kommer också handlingen in i bilden eftersom det stör mig hur orealistiska vissa scener är, vilket inte hör hemma i den här typen av film.

Solstorm baserar sig på Åsa Larssons debutroman med samma namn. Eftersom detta är den första i en serie romaner om juristen Rebecka Martinsson så är det inte omöjligt till att det kommer ett flertal uppföljare. Jag tillhör dessutom en av de som verkligen kunde se de ljusa delarna i filmen, då regissören Leif Lindblom verkligen har dramatiserat detta på ett starkt och medryckande sätt. Jag har aldrig sätt något i dess like på varken svensk och framför allt inte utländsk film.

Jag rekommenderar att man ser den här filmen för att få en inblick i hur farligt hjärntvätt är och hur lätt man kan manipuleras av sina närmaste om de bara vill. Man bör ha sett filmen för att förstå varför frikyrkor har fått den hårda kritik de har fått. Framför allt bör de som är medlemmar i frikyrkor se den här filmen för att få en annan vinkel på saker och ting och se vad en blind tro kan leda till. Jag ger filmen en trea då det är en bra filmatisering med en god idé. Dock kan jag inte uttala mig om kopplingen till romanen eftersom jag inte läst den.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Måndag hela veckan
0 har röstat
The Lost Boys
0 har röstat
Get Out
0 har röstat
Repet
0 har röstat
A Moment of Innocence
0 har röstat
Den yttersta gränsen
1 har röstat
Kidnap
0 har röstat
Lolita
1 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Evil Dead II
2 har röstat
The Edge of Seventeen
0 har röstat
Jimi: All Is by My Side
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor