Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 367 Besökare idag: 5 000
annons
Laddar...

Recension av Step Brothers

Regissör: Adam McKay
Ã…r: 2008
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3559)    Forumdiskussion (0)
3/10 2008
Recenserad av Gardneer
I
komedi genren där filmer som Superhero Movie och Scary Movie anses vara humor är Will Ferrell och Adam McKaey kung. Efter enorma framgångar med geniala Anchorman, Talladega Nights och Youtube favoriten The Landlord så verkar det som inget kan tackla dem.

När man ser Step Brother så kan man inte hjälpa att tänka på filmer som 40 Year Old Virgin och På Smällen. Våra hjältar i de filmerna är en slags ungdom fast i äldre mäns kroppar och vi kan inget mer än att skratta åt deras inkompetens och man får hoppas bara att ens egna ungar adrig växer upp så. I Step Brothers har de gått ett steg längre. Här har vi två människor, ena 39 år och den andra 40 år, och de bor båda fortfarande hemma. Deras mentalitet ligger på en 14-årings nivå och båda blir förkrossade när de får höra att deras föräldrar ska gifta sig och flytta ihop.

Alla vet att Will Ferrell är rolig men den största överraskningen i Step Brothers är John C. Riley. Vi har sett båda i Talladega Nights förut men här överträffar han Ferrell på nästan varje nivå. Ferrells äss i rocken är fortfarande sättet han kan se totalt seriös ut men ändå utstråla skratt. Här får Riley de bästa monologerna och de roligaste personlighetsproblemen. Man har nästan helt glömt bort att Riley kommer från en mycket framgångsrik rad av seriösa drama filmer? Se bara Boogie Nights och Magnolia.

Step Brothers har tagit denna genren av komedi till en högre nivå för precis som i På Smällen så blandar den helt galen komedi med drama. Denna har inte alls lika starka toner av drama som På Smällen men man kan inte hjälpa tycka synd om dessa män som nästan är på gränsen till retardation men precis då yttrar John C. Rileys karaktär ”Barbara Walters, Oprah, your wife. You gotta fuck one, kill one, and marry one, go!” och man är tillbaka och skrattar för fullt.

Step Brothers är Ferrell/Riley parets bästa film och jag hoppas att de inte gör fler för att det kan inte bli roligare än detta.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Gardneer 15 har röstat
 
av Gardneer
Till vildingarnas land
 16 har röstat
Sherlock Holmes
 23 har röstat
The Brothers Bloom
 4 har röstat
Step Brothers
 15 har röstat
Righteous Kill
 8 har röstat
All the Boys Love Mandy Lane
 9 har röstat
The Ruins
 32 har röstat
Dumpad
 13 har röstat
Gang Tapes
 1 har röstat
A Dirty Shame
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor