Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 540 Besökare idag: 5 737
annons
Laddar...

Recension av Stjärnornas krig

Regissör: George Lucas
Ã…r: 1977
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2728)    Forumdiskussion (0)
11/4 2004
Recenserad av connya
V
issa saker sätter spår.
Jag var sju år och pappa tog hem en kopia av en film vid namn Star Wars. Från inledningen när Imperiet bordat Rebellernas skepp tills en timme senare då karaktärern Han Solo introducerades var jag övertygad om att detta var det bästa jag någonsin sett. Idag finns det bara två filmer som berört mig mer än denna. Star Wars var och är allting jag kunde drömma om när det gäller film; den förflyttar mig till den där galaxen långt, långt borta. Den har några av de mest färgstarka karaktärerna och scenerna i filmhistorien. Någonsin.

Luke Skywalker är en kille som drömmer om att komma vidare. När han möter Jedimästaren Obi - Wan förändras hans liv och hans mål att bli en Jedimästare tar sin början. Samtidigt som den onda Darth Vader tillsammans med kejsaren håller på att lägga galaxen under sina fötter. Prinsessan Leia, piraten Han Solo och hans trogna Chewbaca måste snart rädda galaxen i en saga som i grund och botten är den klassiska kampen mellan gott och ont.

Och även om en hel generation filmälskare tycker att det är så fantastiskt för att effekter för Tjugofem år sedan kunde vara så fantasiska är det ingenting emot vad Star Wars är början till. För den första filmen (i ordningen fjärde delen) i detta fantastiska rymdepos förflyttade oss till George Lucas värld där magin var så påtaglig. För mig betyde det så mycket att Luke var en ganska mesig hjälte för det var precis det jag kunde identifiera mig med. Men mest bakom alla rymdskepp och explosioner var det scener med ljussablar, storm troopers och repliker jag kan utantill som var det mest fantastiska. För mig handlar film om karaktärers resor, eller att transporteras till en helt annan värld.
Här handlade det om bägge de faktorerna.

Jag inser idag att Star Wars är lika mycket kult som det kanske egentligen inte är så fantastiskt, banbrytande bra. Men där de flesta rymdfilmerna lider av sin tids design eller effekter som känns väldigt blasé flera år senare lyckas Star Wars stå emot alla de där faktorerna.
Det märks att George Lucas älskar sitt egna universum och kan man bara låta sig trollbindas är det mer fascinerande än det mesta.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
BeforeYouDie 2 har röstat
RasmusOrsén 4 har röstat
marfil 6 har röstat
connya 23 har röstat
 
av connya
Flickan
 14 har röstat
2012
 31 har röstat
Terminator Salvation
 10 har röstat
Taken
 15 har röstat
The Dark Knight
 25 har röstat
Cloverfield
 11 har röstat
Next
 4 har röstat
Tenacious D - världens bästa rockband
 23 har röstat
Livet är underbart
 13 har röstat
En långvarig förlovning
 11 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor