Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 348 Besökare idag: 3 956
annons
Laddar...

Recension av The Forgotten

Regissör: Joseph Ruben
Ã…r: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2587)    Forumdiskussion (0)
20/1 2005
Recenserad av cineasten89
N
är det gäller koncepten för filmer som den här, så brukar det vara en bra idé som manusform, men som resultat blir det oftast inte lika lyckat. Dels för att storyn känns lite osammanhängande, dels för att det är för mänskligt i början och för övernaturligt mot slutet. Det spårar helt enkelt ur. Det finns bra stunder, men någonstans mitt i förlorar filmen sin stämpel som "en bra thriller". Det blir istället en blandning av mysterium, thriller, drama och science fiction, och den blandningen brukar sällan uppskattas.

Förutom det gör Julianne Moore en fenomenal roll som sörjande mor, och det är i stort sett hon som lyfter hela filmen. Utan henne och mystiken kring sonens död skulle filmen ha floppat rejält. Det börjar med att hennes rollfigur, Terry, sörjer sin son som dött i en flygkrasch ett år tidigare. Hon går runt hemma på dagarna och kollar på fotoalbumen, hemvideorna med sonen, alla hans saker. Men plötsligt en dag säger alla till henne att hennes son Sam aldrig existerat och att hon går igenom en psykos. I motviljan att tro på det söker hon reda på sanningen och finner en far som påstar att hans dotter, Lauren, dog i samma flygkrasch som hon menar att Sam omkom i. Men då dras NSA (National Security Association) in och det blir en kamp, inte bara med NSA utan också med något övermäktigt...

Det börjar lika bra som det slutar dåligt. Men vad kan man vänta sig? När det börjar bli för övernaturligt vet man bara att filmen kommer att få ett slut som inte gillas. Men samtidigt är idén faktiskt riktigt lockande, och man gillar den när man håller på och se på filmen. Men efter sluttexten gillar man den mindre mycket, eftersom man då tänker på de negativa sidorna av filmen. Vad som är bra med filmen är dess mystik och ljud, och den lyckas ibland skrämma publiken rejält, fast inte lika mycket som den skulle göra i en annan variation av rysare. Egentligen vet jag inte vad som är meningen med denna film - förutom att jag ser det som ett slags experiment med en genremix som tyvärr inte hänger ihop. Se hellre The Butterfly Effect - konceptet var bättre där.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
valsinger 7 har röstat
cineasten89 12 har röstat
 
av cineasten89
Bad Teacher
 4 har röstat
Inglourious Basterds
 34 har röstat
House of Wax
 16 har röstat
A Love Song for Bobby Long
 17 har röstat
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
 20 har röstat
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 20 har röstat
Boogeyman
 6 har röstat
Miss Secret Agent 2 - Armed and Fabulous
 5 har röstat
Timeline
 5 har röstat
Virgin Suicides
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
0 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor