Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 758 Besökare idag: 4 921
annons
Laddar...

Recension av The Italian Job

Regissör: F Gary Gray
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3238)    Forumdiskussion (0)
10/4 2006
Recenserad av Boondock_saint
T
he Italian Job är en re-make på filmen med samma namn (“Den vilda biljakten” på svenska) från 1969, men eftersom jag själv inte har sett originalet så recenserar jag versionen från 2003 utan att jämföra den med den första.

Regissören F Gary Gray är nog inte känd hos många personer. Hans meritlista består mestadels av musikvideos åt artister som Outkast och R Kelly, och han har bara regisserat ett fåtal filmer, som Be Cool och A Man Apart.
Ingen sådär jätteimponerande meritlista alltså. Men det har absolut inte hindrat honom från att lyckas med The Italian Job.

I början av filmen tas vi direkt till vacker arkitektur och svärande gondoljärer i Venedig där sex amerikanska män planerar en kupp på hög nivå där de med hjälp avancerad datorteknik och sprängämnen ska stjäla guldtackor för inte mindre än 35 miljoner dollar. Jag avslöjar inga hemligheter när jag säger att de (självklart) lyckas med kuppen och genom sin fascinerande smart uttänkta plan kommer undan både polis och civila säkerhetsvakter. De bjuder dessutom på en båtjakt som ett komplement till alla amerikanska actionfilmers tröttsamma biljakter.

Inte långt senare i filmen blir de dock förrådda av en av sina egna vilket resulterar i att han skjuter ihjäl en av dem och sticker med guldet i tron att alla är döda.

Ett år senare har Charlie Croker, Handsome Rob och co spårat rätt på förrädaren och planerar att ta ut sin hämnd, med hjälp av en snygg kassaskåpstekniker vid namn Stella.

Filmen bjuder på genomgående bra skådespelarprestationer av kända namn som Mark Wahlberg, Charlie Theron, Edward Norton och Donald Sutherland, samt mindre kända men väl valda skådisar som Jason Statham och Seth Green. Här finns även humor, action och snygga biljakter som går bland annat genom Los Angeles tunnelbana. Bilarna de kör är trimmade små Mini Coopers - hundkojor - vilket gör att de utmärker sig och att det inte känns som vilken medelmåttig biljakt som helst.

Med hjälp av väl planerade och geniala kupper, en bra story, oslagbart snygg vinjett och suveränt soundtrack har det här blivit en film som jag kan se hur många gånger som helst och som jag definitivt föredrar framför den mer hypade Oceans Eleven.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Boondock_saint 15 har röstat
 
av Boondock_saint
Sicko
 13 har röstat
Death Proof
 85 har röstat
Arn - Tempelriddaren
 45 har röstat
Stepford Wives
 9 har röstat
Huset vid Tara Road
 1 har röstat
Da Vinci-koden
 18 har röstat
Adams äpplen
 10 har röstat
Basic Instinct 2
 16 har röstat
The Italian Job
 15 har röstat
Moulin Rouge
 19 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor