Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 559 Besökare idag: 4 589
annons
Laddar...

Recension av The Legend of the 7 Golden Vampires

Regissör: Roy Ward Baker, Chang Cheh
Ã…r: 1974
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2160)    Forumdiskussion (0)
27/7 2003
Recenserad av niebaotan
U
nder 60 och 70 talet så var det främst ett bolag som utmärkte sig i skräckgenren när det gällde vidunder som Frankenstein och Dracula. Jag talar självklart om Hammer Studios som under sin era producerade ett stort antal klassiker. Under samma tidsperiod regerade Shaw Brothers i Hong Kong, här mest kända för sina Kung-Fu rullar. Ett samarbete mellan dessa bolag låter ju nästan som en ren omöjlighet vilket det knappast är då de tillsammans gjorde den ytterst underhållande filmen "Legend Of The Seven Golden Vampires år 1974.

I denna film mixas två olika genrer och dessutom två helt skilda kulturer. Resultatet är en minst sagt helgalen film med hjältemodiga vampyrjägare och fighter på rullande band som kommer underhålla de flesta.

Tro nu inte att detta är en film av hög klass, nej det kan jag säga att det definitivt inte är. Aktörer av en klass knappt värda att nämnas, tabbar och misstag lite här och där samt en story som minst sagt är skrattretande. Inget av det jag nämnde gör förvisso filmen sämre utan det hela är ju hur kul som helst. Filmen lider knappast av någon dötid, det är möjligtvis de ganska meningslösa kärlekshistorierna som saktar ner tempot något, men annars är det fullt ös så gott som hela tiden.

Den enda skådespelaren som förtjänar någon god kritik är egentligen Peter Cushing som spelar Abraham Van Helsing. Han flyter bra in i den rollen vilket också kan bero på att det knappast är första gången han porträtterar honom. De andra är för det mesta gräsliga och tillför inget trovärdigt. Som själva greve Dracula ser vi John Forbes-Robertsson, hade själv uppskattat Christopher Lee i den rollen, vilket hade varit grymt häftigt. Men förvisso ser John Forbes ganska hemsk ut, dock är hans agerande som aktör lågt.

Det absolut roligaste med filmen var trots allt de kinesiska vampyrerna, deras annorlunda utseende känns väldigt välkommet efter man sett några engelska eller amerikanska produktioner där vampyrerna så gott som alltid ser likadana ut. En hel arme med levande döda hade vampyrerna under sin makt också, och gissa om de var fula. Sminkningen och maskerna var väll inte allt för övertygande precis om jag säger så.

"Legend Of The Seven Golden Vampires" är ibland en grymt underhållande film som bör falla de flesta i smaken. Den är dock något seg på vissa ställen och den tappar lite intresse längre fram. Men en klar 3:a är den väl värd.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
niebaotan 5 har röstat
 
av niebaotan
Painted Skin
 3 har röstat
Linger
 1 har röstat
In a Distant Land
 1 har röstat
Shanghai Dreams
 1 har röstat
An Empress And The Warriors
 2 har röstat
The Vampire Doll
 5 har röstat
CJ7
 4 har röstat
Beauty and the 7 Beasts
 1 har röstat
Treasure Hunters
 1 har röstat
Juvenile Delinquents
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor