Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 549 Besökare idag: 4 459
annons
Laddar...

Recension av The Next Three Days

Regissör: Paul Haggis
Ã…r: 2010
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3053)    Forumdiskussion (3)
30/11 2010
Recenserad av Andy_B
J
ag hade tänkt skriva en recension där jag sågade ”The Next Three Days” vid fotknölarna. Så förbannad är jag på USA-remakes. Detta påfund som vuxit sig större de senaste 10 åren och nu nästan blivit något som vi ser som naturligt. Och jag bryr mig egentligen inte om de produceras för det bara spär på mitt ogillande för kapitalismen ”over there” och jag kan förstå att de inskränkta människorna där behöver dessa filmer omgjorda för att kunna ta dem till sig. Det får stå för dem.

MEN det som sårar mig är att vi, européer som vi är, vi KAN se originalfilmerna i de flesta fall och känna lika starkt för dem. Men ÄNDÅ är det oftast, om man inte är filmgourmand som jag, USA-remakes som vi stöter på i första hand. Trots att vi inte är från USA. Detta tycker jag är ett problem.

Originalfilmen denna gång, franska ”Pour elle” från 2008, är skriven och regisserad av Fred Cavaye och är en helt ok thriller gjord med ganska låg budget. ”The Next Three Days” av Paul Haggis har mer budget och Russel Crowe och Elisabeth Banks i huvudrollerna. Och är en snäppet bättre film. Men det hör inte till sammanhanget här där jag verkligen vill uppmana er till att försöka leta upp originalen framför USA-versionerna. They are not made for us! Det måste också varit fruktansvärt tråkigt för Haggis, som ju gör och skriver egna filmer annars, att göra en i vissa scener exakt kopia av originalfilmen. Eller lär man sig kanske något av det? Lär av mästarna!

Hursomhelst, John Brennans fru blir arresterad för mord och han, i tron att hon är oskyldig, beslutar sig för att inga medel är för dyra för att få henne tillbaka. Haggis har lagt till en halvtimme på filmlängden och kunnat skruva och krydda till scenerna en aning. Vissa gör sig bra vissa är onödiga men, kanske mest på grund av budget, blir helheten mer spännande än i ”Pour elle”. Vi får mer scener med frun vilket får oss att känna en aningens mer för paret. Eller så är det så att jag redan blivit smittad av USA-sjukan, vem har inte det?, och behöver de där lite extra emotionella scenerna för att känna någonting. Helt okej soundtrack av Mr Elfman.

Det är bra för stunden- och verklighetsflykts-film, den slår an lite samma strängar som ”Jagad” gjorde 1993, och båda filmerna (originalet och remaken) får varsin 3:a av mig.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
rikirock 0 har röstat
frienatic 4 har röstat
Tim Buckley 4 har röstat
Andy_B 11 har röstat
 
av Andy_B
Tinker Tailor Soldier Spy
 4 har röstat
The Skin I Live In
 7 har röstat
Win Win
 1 har röstat
Jägarna 2
 23 har röstat
Cowboys and Aliens
 4 har röstat
Captain America: The First Avenger
 4 har röstat
Beginners
 4 har röstat
Transformers 3
 12 har röstat
The Tree of Life
 9 har röstat
Insidious
 5 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor