Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 552 Besökare idag: 4 111
annons
Laddar...

Recension av Time Machine

Regissör: Simon Wells
Ã…r: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2832)    Forumdiskussion (0)
6/4 2004
Recenserad av cineasten89
V
ad har hänt med H G Wells så geniala roman? Simon Wells har näst intill förstört storyn till en sådär science fiction film. Men man kan nog inte klandra Simon Wells, ättling till H G Wells, eftersom det är näst intill omöjligt att göra en bättre version än originalet. Det är originalet som är oförglömlig.

Men om ni är nyfikna på filmen, så kan jag ändå rekommendera den. Det är på något vis intressant, och har en annorlunda story än originalet men i grunden är konceptet densamma, men med några ändringar i inledningen, mittimellan och slutet. Men man kan ändå känna igen storyn på något sätt. Men filmen är annorlunda på allting annat. Den är modern, den har tekniska saker, den har datorgenererande specialeffekter.
Och man kan inte riktigt acceptera Guy Pearce i huvudrollen som vetenskapsmannen. Man minns fortfarande Rod Taylor i originalet, och man har svårt för att Pearce ersätter Taylor i originalrollen. Men det är ändå magnifik att få se en remake, och det är en godkänd film som kanske skulle ha varit bättre om man satsat mer på rollistan och storyn istället för specialeffekterna.

Det syns då tydligt att man bara tänkt på att filmen skulle få spektakulära specialeffekterna och glömt bort hela rollistan. Tyvärr tycker jag inte framtiden i Time Machine är lika trovärdig som originalet, och det blir bara för överdrivet ju mer minuterna går.

Slutet var inte lika bra som originalet, men man kan på nåt sätt acceptera faktum att remaken inte kan hålla samma hög klass som originalet. Om man bortser från att ha sett originalet, så hade denna film varit någorlunda bra och kanske fått en trea. Men som det är, är denna film bara sådär, med spektakulära specialeffekterna men inte mer än så.

Kanske om man haft andra skådespelare i rollerna hade filmen varit bra. Men ändå är det mycket svårt att överträffa originalet, som man vet. Kan ge er några exempel. Kultklassikern Nosferatu från 1922 har inte lyckats få en remake som överträffar originalet och har istället nyversioner som är helt kassa. Originalet Flugornas herre är absolut omöjlig att överträffa, vilket man har fått det bevisat med senaste remaken som inte är värd att ägnas åt.

Om du har brist på filmer att se, så kan du se denna film i hopp om att få se coola effekter, men inte mer än så, i regnet. Annars är den inte värd att ägnas åt. Se istället originalet, det rekommenderar jag er. Den imponerar och övertygar mer än vad denna film någonsin kommer att göra.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
cineasten89 14 har röstat
steffoo 4 har röstat
 
av cineasten89
Bad Teacher
 4 har röstat
Inglourious Basterds
 34 har röstat
House of Wax
 16 har röstat
A Love Song for Bobby Long
 17 har röstat
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
 20 har röstat
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 20 har röstat
Boogeyman
 6 har röstat
Miss Secret Agent 2 - Armed and Fabulous
 5 har röstat
Timeline
 5 har röstat
Virgin Suicides
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor