Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 443 Besökare idag: 4 299
annons
Laddar...

Recension av Titta vi flyger!

Regissör: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker
Ã…r: 1980
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2174)    Forumdiskussion (0)
23/7 2009
Recenserad av Rollywood
N
är ett flertal personer en efter en insjuknar av okänd orsak på ett flygplan högt uppe i luften hänger passagerarnas liv på att man får ner planet på marken så fort som möjligt så att alla kan föras till sjukhus. Men när piloterna också förlorar medvetandet och insjuknar måste passagerarna själva ta kontroll över planet och tillsammans med markpersonalen försöka få ner det på marken.

Detta är en mycket originell filmkombination, skapad som en komedi. De flesta flygplansfilmer brukar handla om kapningar eller andra katastrofer i actionformat, med en hjälte som räddar dagen och stora budgetar. Dessutom brukar de aldrig innehålla humor och sarkasmer i samma stil som den här filmen, men vad annat kan man vänta sig med en skådespelarkombination som Leslie Nielsen och Lloyd Bridges i gubbrollerna så kan det ju inte bli annat än galen komedi.

Det finns väl ingen skådespelare som egentligen bär huvudrollen i den här filmen men man kan konstatera att det inte är några av de främre rollerna som är de mest underhållande. Leslie Nielsen och Lloyd Bridges blev förstås genast mina favoriter i filmen men de dyker inte upp förrän halva filmen har gått så det gäller att man orkar vänta. Jag önskar att de hade varit inskrivna i manus med deras tokigheter från början. Men då får vi bara följa tråkiga tillbakablickar tillsammans med Robert Hays, som dock hänger med hela filmen till slutet. Dessutom är det beklagligt att Peter Graves fick en så liten roll som pilot och försvinner ur handlingen efter bara några minuter.

Filmskaparna Jim Abrahams, David Zucker och hans bror Jerry Zucker har både regisserat och skrivit manus till den här komedin. Ett projekt som de gjorde tillsammans med en budget på 3,5 miljoner. Utöver detta tål att nämnas att trots det stora antalet skådespelare så tog filmen bara 34 dagar att spela in.

Detta är komediernas komedi och den väcker hela tiden lustiga och ofrånkomliga skratt, oavsett vad man kan tycka om vissa skådespelare. Jag tycker att humorn och den unika idén med att använda sig av flygplansmiljö till komedi istället för action ger filmen ett stort plus. Men det finns vissa brister då jag knappast roas av en av huvudrollerna, Robert Hays, liksom att ibland kan samma skämt upprepas alltför många gånger. Men filmen är hur som helst helt klart värd en stark trea.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 1 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor