Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 400 Besökare idag: 4 563
annons
Laddar...

Recension av Tropic Thunder

Regissör: Ben Stiller
Ã…r: 2008
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (4126)    Forumdiskussion (0)
21/9 2008
Recenserad av Sarlac
F
yra skådespelare med olika bakgrund försöker spela in den verklighetsbaserade krigsfilmen Tropic Thunder. Deras kompetens är dock begränsad och filmen håller på att bli försenad och kosta multum. I ett desperat försök att få skådespelarna att agera mer trovärdigt så lämnas de mitt i den asiatiska djungeln för att istället smygfilmas. Det går dock inte som planerat och de hamnar i klorna på ett knarksyndikat och fiktion imiterar nu konsten.

Denna film är regisserad av Ben Stiller med Ben Stiller i en av rollerna. Jag sticker inte under stol med att jag inte är ett fan av de filmer han tidigare regisserat. Zoolander är ruskigt överskattad och ensidig och Reality Bites är en av de mest påfrestande filmerna jag sett, full med osympatiska karaktärer. Denna film har inte heller speciellt sympatiska människor i huvudrollerna men det behöver förvisso inte en komedi ha alla gånger.

Robert Downey Jr. spelar den överambitiöse australiensiska skådespelaren Kirk Lazarus som opererat om sig inför sin roll så han ser afrikansk ut. Jack Black spelar Jeff Portnoy som är en typecastad pajas som är känd för sina fjärt-komedifilmer och har problem att hålla sig bort från tjacket. Brandon T Jackson gör rollen som Alpa Chino, en rappare som gett produktplaceringen ett ansikte. Och slutligen spelar Ben Stiller rollen som Tugg Speedman; mannen som endast spelat in femtioelva uppföljare av samma actionfilm och sedan bara spelat i usla filmer efter de.

Filmens premiss är rätt så kul och filmen har väldigt grovt språk vilket inte är helt fel. Downey Jr spelar en väldigt annorlunda roll som en afrikan som kör loss rejält som en stereotypisk svart-makt-tänkare. Detta gör han väldigt bra och bjuder på några skratt. Att även se Tom Cruise i rollen som en medelålders, flintskallig producent som inte kan klara sig 5 sekunder utan att bli ful i mun var ruskigt underhållande.

Tyvärr är detta filmens enda styrkor, resten av filmen är ovanligt platt och barnslig, i negativ bemärkelse. Ben Stiller spelar en roll som han redan spelat i ett flertal filmer innan och Jack Blacks karaktär är tråkig och lockar aldrig till skratt. Jag gillar Jack Black i vanliga fall men denna film hade ruskigt dåligt manus så till och med han blev dålig. Downey Jr:s karaktär är originell men han blir tradig och dialogerna som uppstår mellan honom och de andra blir snabbt tråkig. Filmen var småkul men påfrestande rakt igenom och det kändes som att man sett det hela förut men att det då var roligt istället. Jag fann mig till och med gäspa ett flertal gånger under filmens gång vilket komedier sällan får mig att göra om det inte är långt mellan skratten. Och just det är filmens stora problem... det är långt mellan skratten. Komedier ska få en att skratta och denna film fick mig att skratta två gånger, därför får den just det betyget: en tvåa.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Sarlac 23 har röstat
 
av Sarlac
Transformers 3
 4 har röstat
I Am Number Four
 6 har röstat
Due Date
 2 har röstat
Scott Pilgrim vs. the World
 6 har röstat
Inception
 17 har röstat
Terror på Elm Street
 7 har röstat
Terror på Elm Street
 4 har röstat
Dance Flick
 1 har röstat
Iron Man 2
 6 har röstat
Clash of the Titans
 12 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor