Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 525 Besökare idag: 5 300
annons
Laddar...

Recension av Underworld

Regissör: Len Wiseman
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2267)    Forumdiskussion (0)
18/10 2006
Recenserad av Priceguy
O
m en film inte ens kan räddas av en sjukt snygg vampyrninja klädd i skintight läder och beväpnad med automatvapen - då vet man att filmen har problem.

I Underworld råder det krig mellan vampyrer och varulvar. Ovan nämnda vampyrninja, Selene (Kate Beckinsale), är en av vampyrernas bästa på att döda varulvar. Hon tror sig vara nära det yttersta målet: att helt utrota varulvar. Med magasinen fulla av silverkulor arbetar hon allt hårdare för att nå den dagen. Varulvarna gör dock motstånd, och har bland annat uppfunnit ett sätt att lagra ultraviolett strålning i ammunition. "Dagsljus som vapen", säger en av vampyrerna.

Selene träffar en ung människa, Michael Corvin (Scott Speedman), som har bitits av en varulv. Genom deras samtal får vi veta att både vampyrism och lykantropi sprids som virus, och att ingen överlevt båda virusen. Selene har räknat ut att varulvarna förföljde Corvin, men kan inte räkna ut varför. Selenes förhållande till Corvin gör att de andra vampyrerna börjar betrakta henne som en förrädare, och hon måste lista ut vad varulvarna vill Corvin samtidigt som hon överlever de bysantinska intrigerna bland sitt eget folk.

Det låter inte så dumt, och inuti Underworld finns en väldigt bra film som vill komma ut. Underworld har dock flera problem. Att det knappt uttalas en enda replik under de första femton minuterna är ett av dem. Att situationen med vampyrer och varulvar som den beskrivs i filmen inte hänger ihop ens med de ganska lösa krav man har på den här typen av film är ett annat. Särskilt varulvarnas sociala förhållanden är illa genomtänkta; vi får via Selene veta att varulvsnästen av en viss storlek inte synts till på århundraden, vilket väcker frågan om hur varulvarna kunnat överleva alls.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 1 har röstat
Priceguy 6 har röstat
 
av Priceguy
Watchmen
 21 har röstat
Shortbus
 6 har röstat
Glen or Glenda
 4 har röstat
Cubic
 8 har röstat
Romeo + Julia
 6 har röstat
12 edsvurna män
 18 har röstat
Chinatown
 8 har röstat
Josef - Drömmarnas konung
 1 har röstat
Borat
 42 har röstat
Midnight Cowboy
 10 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor