Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 464 Besökare idag: 4 311
annons
Laddar...

Recension av Walking with Dinosaurs 3D

Regissör: Barry Cook, Neil Nightingale
Ã…r: 2013
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1517)    Forumdiskussion (0)
30/12 2013
Recenserad av Tim Buckley
D
et är en smått söt, visuellt snygg och ibland även en klok liten film ”Walking with Dinosaurs 3D” som sticker ut, bokstavligen, från bioduken. En sak är dock viktig att veta innan biljetter köps till denna film, nämligen att detta är en film som främst riktar sig till en yngre publik. Dessutom framkommer att denna film med sagoaspiration, även kommer med en aspiration att nästla sig in i grundskolans läroplan. En balansgång som efter ett visst mått av vingel åtminstone utförs väl.

Filmen handlar om Patchi, Scowler och Juniper. Tre dinosaurier av slaget Pachyrhinosaurous. Vi får följa bröderna Patchi och Scowler från födseln, hela vägen fram till kampen om Junipers gunst och att bli flockens ledare. Vi får också träffa fågeln Alex, som Patchis följeslagare och filmens berättarröst. Mycket mer än så går egentligen inte att berätta om filmens handling, utan att avslöja för mycket.

Att Walking with Dinosaurs 3D är en liten filmisk lektion om livet under dinosauriernas forna tidevarv på vår planet, illustreras genom att sagan ofta avbryts av stillbilder på dinosaurier. Dessa är uppradade med fakta om just den art av dinosaurie som introduceras i handlingen för tillfället. Så var medvetna om även detta, innan biljetterna köps. Att det förvisso är en bra film att se för föräldrar och barn tillsammans, med läckra 3D-bilder och en helt okej saga, ska tilläggas. Jag anser att på grund av att filmen samtidigt som den är en saga, dessutom vill vara en lektion, så störs det fiktiva tittandet en aning i denna balansgång. Något som sammantaget skadar inlevelsen i själva sagan om de tre dinosaurierna. Då denna saga ändå utgör åtminstone 90 procent av filmens speltid, så kan jag inte hjälpa att fråga varför inte fokus till fullo lagts här?

Ett tittarvärde finns ändå oavsett för alla oss som har barn-sagosinnet i behåll, och till oss som uppskattar att 3D-effekterna för en gångs skull kan sägas vara ganska bra.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Tim Buckley 2 har röstat
 
av Tim Buckley
Mandela: vägen till frihet
 1 har röstat
12 Years a Slave
 8 har röstat
Walking with Dinosaurs 3D
 2 har röstat
The Counselor
 4 har röstat
The Mortal Instruments: Stad av skuggor
 3 har röstat
Kick-Ass 2
 7 har röstat
Känn ingen sorg
 5 har röstat
Sightseers
 3 har röstat
Man of Steel
 11 har röstat
After Earth
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor