Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 363 Besökare idag: 4 305
annons
Laddar...

Recension av Watchmen

Regissör: Zack Snyder
Ã…r: 2009
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2759)    Forumdiskussion (0)
25/4 2009
Recenserad av Rollywood
S
uperhjältefilm baserad på den hyllade serietidningen av Alan Moore och Dave Gibbons som även släpptes under namnet "Väktarna" i Sverige. De tecknade serierna inledde en helt ny era av vuxenserier som utspelar sig i en alternativ verklighet lik vår egen på 80-talet, då Nixon var president.

Watchmen är superhjältarna som inte svarar inför någon och har en betydligt hårdare attityd än vad man ser i många andra. Men det var många år sedan och de har nu splittrats.

När den mest ohyfsade medlemmen, The Comedian, mördas så vill den dystre Rorchach inleda en hämndaktion och hitta mördaren. Han försöker nu samla ihop det gamla teamet, men det är lättare sagt än gjort då många anser att deras dagar som superhjältar är förbi. Men det hela får en snabb vändning när någon i Watchmen verkar vara den skyldige...

Jag har aldrig läst serierna och kan därför endast bedöma Watchmen som film. Inte relatera till något textat verk. Men ändå kan jag se massor av tabbar man gjort vid inspelningen...

För oss som inte var så bekanta med konceptet innan filmen så fanns det stora förväntningar när det gäller specialeffekter, häftiga miljöer och framför allt bra actionscener. Men den här filmen är mer en kombination av en erotisk thriller och en tecknad film. Kostymerna som hjältarna använder är inte trovärdiga och det finns ett flertal råa sexscener som inte alls hör till genren. Dessutom är karaktären Dr. Manhattan nästan hela tiden naken, vilket är mycket störande. Att han springer runt utan byxor och kalsonger hela filmen är knappast smakligt.

Man känner sig fruktansvärt deprimerad när man ser filmen som antingen utspelar sig i källare, kloaker eller på natten. Bara mörker i dystra miljöer. Dessutom sega skådespelare som inte lyckas framföra sina repliker med inlevelse. Det är omöjligt att uppskatta.

Jag totalsågar Watchmen och ger den en etta då jag helt enkelt inte kan hitta något bra med denna på tok för långa och sega film.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
swecarlsson 6 har röstat
Priceguy 21 har röstat
Rollywood 106 har röstat
Andy_B 36 har röstat
Sarlac 44 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor