Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 495 Besökare idag: 4 873
annons
Laddar...

Recension av X-Men: The Last Stand

Regissör: Brett Ratner
Ã…r: 2006
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2275)    Forumdiskussion (9)
24/5 2006
Recenserad av tigor
L
ite fler "men ååhh..." än "åh coolt!" är det som bjuds i denna actionspäckade sammandrabbning mellan människor och mutanter. Forskare har tagit fram "botemedlet" som ska befria mutanterna från deras genetiska defekter, och motsättningarna mellan mutanter och människor växer sig större än någonsin. Magneto är förstås inte sen att ta utnyttja de splittrade och missnöjda mutanterna för att uppnå sitt eget syfte - krig mot människorna.

Till mäktig superhjältemusik utspelas historien som inte är särskilt imponerande. Att mutanterna framställs mer som en minoritetsgrupp än en isolerad gruppering ger möjligheter till att dra intressanta paralleller till verkligheten som inte utnyttjas tillräckligt. Dessutom saknar jag någon som ifrågasätter x-mens fula kostymer och naiva föresatser, så som Wolverine gjorde i den första filmen. Nu känns x-men mer som ett gäng kids som inte vet vad de ger sig in på.

Som väntat är dialogen under all kritik och one liner-skämten faller aldrig annat än platt. De nya tuffa mutanterna och deras krafter är förstås imponerande, bland annat dyker en mäktig klass 5-mutant upp. Men samtidigt känns det inte som att de utnyttjar sina krafter på bästa sätt. Det blir lite som en uppvisning där varje mutant får möjlighet att visa upp sin kraft innan nästa tar över.

Genreproblematiken är förstås relevant. Till stor del bjuder filmen på det jag väntar mig av en superhjältefilm. Men vad är det som säger att filmen inte går att göra bättre än så? Att det faktiskt skulle vara möjligt att skriva en bra dialog och fördjupa problematiken?

Så vill jag tilläga att slutet, som är det som sänker filmen från en trea till en tvåa, faktiskt känns riktigt overkligt.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 1 har röstat
Priceguy 5 har röstat
marfil 7 har röstat
Pebosjan 12 har röstat
tigor 77 har röstat
 
av tigor
X-Men: The Last Stand
 77 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor