Sveriges främsta Filmcommunity
Filmtipset har varit hem för Sveriges alla filmälskare i snart 20 år och är fortfarande ett av de bästa sätten att hålla reda på vilka filmer du sett, samt få tips på både nya och gamla filmer värda att se.
Vi finns här för dig - du kan lämna både ris och ros angående nya sajten i vårt forum. Din feedback gör att vi kan göra nya Filmtipset bättre än det någonsin varit. Tack!
Just nu vidareutvecklar vi sajten med bland annat en finslipad sökfunktion, smartare AI-motor och inom kort även en funktion för att spara filmer du vill se i en favoritlista.
När film- och serievärlden influerar spelvärlden
Ordet populärkultur ett samlingsbegrepp som omfattar åtskilliga kulturella områden. Exempel på detta är populärlitteratur (exempelvis författare med bred folklig förankring som Camilla Läckberg, Denise Rudberg eller Fredrik Backman), populärmusik (här kan exempelvis Justin Bieber, Beyonce eller Lady Gaga nämnas) och till och med populärpress. Det som förenar dessa områden är att de är folkliga i en mer ursprunglig mening. Ibland kännetecknas populärkulturella verk av sin mer tekniskt definierade karaktär och betecknar då utbudets kvantitet och räckvidd, som gällande masslitteratur exempelvis. Ibland gifter sig två eller fler populärkulturella verk och ger upphov till något alldeles eget.
Detta sker exempelvis när en bästsäljande bok som Da Vinci-koden filmatiseras och får ytterligare genomslag på bioduken, eller när Michael Jacksons samlade alster skapar underlag för en musikal (”This is it”), eller då en samtida trend eller företeelse influerar modevärlden, som när designern Jeremy Scott inspirerades av Las Vegas och lät temat styra en hel modekollektion- och visning. Ovanstående kombination är också mycket vanlig inom spelvärlden då populära karaktärer från film- eller serievärlden används som förlaga för att skapa ett dynamiskt spel. I denna artikel exemplifierar vi detta vidare.
Pablo Escobar - inte bara en karaktär i en serie
2015 släppte streamingtjänsten Netflix serien Narcos där den brasilianske skådespelaren Wagner Moura skildrade den enigmatiske colombianske figuren Pablo Escobar. Serien vann snabbt genomslag hos tittarna och skapade populärkulturella markörer i form av mode och säregna uttryck. 2020 släpptes exempelvis nyheten om att Narcos blir ett modemärke för herrar och att bland annat hoodies och jackor kommer att säljas under dess namnet framöver. Serien har även influerat spelvärlden då Pablo Escobar numer inte bara är en karaktär från Netflix-serien utan även en figur inom ramen för ett spännande casinospel. I videosloten Narcos består spelplanen av fem hjul, tre rader och 243 vinstlinjer och med ljudeffekter och imponerande grafik kan spelentusiasterna och Narcos-fansen här hänge sig till serien i ett helt annat format.
Prince of Persia
För 10 år sedan släpptes Prince of Persia, en påkostad actionfylld film med Jake Gyllenhaal i huvudrollen. Handlingen kretsade kring den unge prinsen Dastan som är på rymmen och som måste stoppa en skurk som utan att veta om det hotar att förstöra världen med en särskild dolk som gör det möjligt för den magiska sanden inuti att vrida tillbaka tiden. Med en så pass spännande handling är det kanske inte så konstigt att filmen även är förkroppsligad i ett plattformsspel som skapades av Brøderbund och som kom ut på marknaden redan 1989. I detta fall var det alltså spelvärlden som influerade filmvärlden och inte tvärtom.
Miami Vice
80-tals serien Miami Vice var en hit då det begav sig och visades mellan 1984–89 på amerikansk teve. Serien blev snabbt en framgång inte minst på grund av det säregna modet som huvudrollsinnehavarna bar (vem minns inte Don Johnson och Philip Michael Thomas upprullade kavajärmar och t-shirtar i grälla färger?) och seriens distinkta och medryckande 80-tals soundtrack. Serien blev sedermera film år 2006 och filmen användes i sin tur som förlaga när spelvärlden, med plattformen Playstation Portable i täten, bestämde sig för att skapa ett spel baserat på filmen.
Så påverkar casino- och filmvärlden varandra
Film- och casinovärlden är två av de mest populära underhållningsbranscherna i världen. Med Hollywood-blockbusters och underhållande spel har dessa genrer inte bara fängslat publik runt om i världen, utan även påverkat varandra på överraskande sätt.
Filmindustrin och casinovärlden har länge varit nära sammankopplade. Många av de mest kända casinofilmerna, såsom James Bond-filmerna och Ocean's 11, har skildrat casinomiljöer och skickligt lyckats fånga atmosfären i spelet.
Live casino utvecklar spelupplevelsen
Även spelbolagen själva använder film för att höja upplevelsen på sina nätcasinon. Vid sidan om utvecklingen av nya funktioner, som live casino där spelet följs i realtid, finns bland annat slots med teman från kända filmer. Detta har resulterat i en intressant relation mellan de två underhållningsbranscherna. Det som kanske är speciellt intressant är hur de två världarna fortsätter att påverka varandra, vilket öppnar upp möjligheter för innovation.
Hur casinoindustrin ger inspiration till filmer
Casinoindustrin är en källa till spänning och dramatik som har inspirerat många filmer genom åren. Från Scorseses legendariska "Goodfellas" till hitfilmer som "Ocean's Eleven" och "Casino Royale", är det ingen tvekan om att casinomiljön har en speciell plats i filmvärlden.
Med alla glittrande ljus, underhållande spel och extravaganta karaktärer som rör sig runt inne på casinon i filmer är det inte svårt att se varför. För regissörer och manusförfattare är casinomiljön något av en idealisk plats för att berätta en historia där känslor som passion, girighet och svek är huvudingredienser.
Hur filmer påverkar spelindustrin
När det kommer till spelmarknaden kan filmer påverka allt från spelets grafik till funktioner. Många spel, inte minst slots, har inspirerats från populära filmer som till exempel Star Wars. Men filmvärlden påverkar inte bara spelens design utan kan också möta användarnas intressen och ge en ny spelupplevelse. Musik, ljudeffekter och visuella inslag hjälper till att återskapa känslan från filmen.
Berömda casinon har figurerat i filmer
Casinospel har alltid varit en populär kuliss i filmer, med minnesvärda scener som utspelar sig på ett eller flera casinon. Ett av världens mest kända casinon som visats på filmduken är The Bellagio i Las Vegas. Ett annat ställe är The Riviera Casino i Las Vegas. Detta var platsen för ett klassiskt James Bond-moment, som utspelade sig i filmen Diamonds Are Forever. Det finns många andra berömda kasinon som har skådespelat i filmhistoria och var och en av dem har bidragit till Hollywoods fascination med kasinokulturen.
Teknikens inverkan på branscherna
Teknikens framsteg har förstås påverkat många aspekter av våra liv. Det är intressant att se hur digitaliseringen fortsätter att påverka just förhållandet mellan filmindustrin och casinovärlden. Under de senaste åren har tekniken, med 4K och streamingtjänster, möjliggjort för tusentals filmer att visas hemma på TV-skärmar i hög kvalitet. De senaste åren har också påverkat casinobranschen genom att bland annat erbjuda den nya kategorin med live casino i såväl dator som mobil och surfplatta. Båda branscherna har därmed kunnat dra nytta av teknikens framsteg för att utvecklas och möta nya krav från konsumenterna.
Sammanfattningsvis finns det ett tydligt samspel mellan film- och casinovärlden som troligen kommer att fortsätta även i framtiden. Många gånger har dessa två branscher lånat idéer från varandra, vilket har resulterat i innovativa idéer och populärkulturella referenser. Filmer har haft en bestående inverkan på spelandet genom att visa upp kända casinon och förmedla spänningen. Med framsteg inom tekniken blir dock onlinespel mer och mer populärt som underhållningsform, och detta kan komma att spegla sig i filmvärlden framöver.
10 av världens största filmer som blivit slots
Slots på casinon har länge varit populära för spelare som vill ha snabb underhållning. Men visste du att många av världens mest kända filmer har blivit slots på online casinon?
Hur fungerar slots med filmtema?
Från actionfyllda filmer till komedier – många filmer som blivit slots är internationella succéer. Därmed lockar de också spelare från hela världen att uppleva sina favoritfilmer på helt nya sätt. Slots, eller spelautomater som de ibland kallas på svenskar, baseras på de klassiska enarmade banditerna. Fördelen med slots online är att de går att variera oändligt mycket. Slots med filmtema innebär att olika element kan återspeglas i till exempel symbolerna som snurrar, bakgrunden eller musiken i bakgrunden och ljudeffekter. Karaktärerna från filmerna syns ofta i dessa slots.
Här följer en lista över 10 av världens största filmer som har blivit slots!
Jurassic Park
Jurassic Park-filmerna har varit en enorm succé sedan den första filmen kom ut 1993. Filmerna har fått en hel generation att älska dinosaurier och har blivit en självklar del av filmhistorien. Jurassic Park, med den omisskännliga temamusiken, starka personligheter och fascinerande dinosaurier, har också blivit till online casino slots. För dinosaurie-inbitna eller den som vill uppleva nostalgin med de första Jurassic Park-filmerna är detta ett populärt val.
Sagan om Ringen
Sagan om Ringen-filmerna, eller Lord of the Rings, har varit en enorm framgång sedan den första filmen släpptes 2001. Filmerna, baserade på J.R.R. Tolkiens romaner, har skapat en hel värld av fans. Spelare kan numera spela på slots med teman från den storslagna berättelsen om Frodo och hans resa genom Midgård.
Jumanji
Jumanji är ytterligare en klassisk film, som dessutom gjorts på nytt under 2010-talet med bland andra The Rock. Den handlar om ett mystiskt spel som tar över karaktärernas liv och förvandlar deras värld till en farlig djungel. På senare tid har spelet också blivit en del av online casinon.
Tomb Raider
Tomb Raider-filmerna handlar om äventyraren Lara Croft, som är på jakt efter sällsynta skatter och artefakter runt om i världen. I över två decennier – ja, det närmar sig faktiskt tre decennier, har Lara Croft varit en ikonisk karaktär inom spelindustrin. Filmerna är baserade på de ikoniska spelen, och numera finns alltså även slots med Tomb Raider-tema!
Resident Evil
För spelare som älskar skräck och zombie-tema är Resident Evil ett populärt val. Den kända spelserien som också blivit filmer och en tv-serie, förekommer också bland spelautomater på nätet.
Star Wars
Det är kanske en självklarhet att en av världens mest kända franschiser också finns som casinospel. Star Wars har fans över hela världen, varav många har vuxit upp med filmerna eller sett de senare i livet och fastnat för rymdäventyren.
Batman
Batman-filmerna tillhör några av världens mest sedda superhjältefilmer genom tiderna, med flera olika skådespelare som har spelat den legendariska rollen. Den spännande atmosfären i Gotham City lägger grunden för populära spel, både inom datorspel och slots.
Apornas Planet
Den spännande berättelsen om apor som utvecklat högre intelligens och gör uppror emot mänsklig dominans har fascinerat många. Dessa filmer har också lagt grunden till casinoteman.
Ghostbusters
Från den första filmen på 1980-talet till nyare produktioner, har karaktärerna i Ghostbusters och deras uppgift att bekämpa spöken fortsatt att underhålla publik över hela världen.
Bridesmaids
Slutligen är Bridesmaids-filmen från 2011 en komediklassiker som idag även finns tillgänglig i form av slots på casino.
Även om det kan vara ett underhållande sätt att återuppleva den spännande filmvärlden på, bör man komma ihåg att spelande är en form av underhållning och bör ske ansvarsfullt.
3 populära spelautomater som låtit sig inspireras av världskända filmer
Precis som det finns ett stort antal filmer som låtit sig inspireras av olika spel, såsom den senaste HBO-hiten The Last of Us, finns det även många spel som inspirerats av filmvärlden. Särskilt framträdande är den nätbaserade spelindustrin, eftersom spelutvecklare kontinuerligt lanserar imponerande spelautomater baserade på världskända rullar. Vi lyfter fram några av de mest populära titlarna här. Spelbranschen har upplevt en enorm tillväxt bara under de senaste tio åren. Och sedan den svenska spellagens införande 2019 har marknaden för nätbaserat spel vuxit ännu mer. Förutom den ökande omsättningen hos svenska spelbolag har även intresset för den utländska spelmarknaden ökat. Det har bland annat att göra med de effektfulla spel som släpps fortlöpande – förbättrad grafik och fängslande handlingar från prisbelönta spelutvecklare gör det svårt att säga nej. Du kan hitta information om imponerande utländska casinon h genom att besöka starwarscasinos.com, en ledande aktör inom temabaserade online casinon. Är du nyfiken på vilka som är de tre mest populära filmbaserade spelautomaterna just nu föreslår vi även att du fortsätter läsa.
Jumanji från NetEnt
En av de mest populära spelautomaterna med filmtema är ingen mindre än Jumanji från spelutvecklaren NetEnt. Som namnet antyder är denna ryktbara titel baserad på den klassiska rullen från 1995. Liksom i filmen tas du i denna NetEnt-spelautomat med på ett äventyr i Jumanji-universumet, som är lika mystiskt och magiskt som du minns det. Det vilda och oavbrutna slaget från djungeltrummorna hörs i bakgrunden när du gjort din insats och är redo att påbörja äventyret. Framför dig har du ett rutnät bestående av fem hjul med 3, 4, 5, 4, 3 rader från vänster till höger. För att skapa en vinst behöver du rulla fram minst tre symboler som tillsammans bildar en vinstkombination. De symboler du främst vill få fram på skärmen är krokodilen, lejonet, noshörningen och pelikanen, eftersom dessa är de högre betalande symbolerna. Har du turen på din sida kan den högsta vinsten bli 140x din insats! Den här färgglada, äventyrsfyllda och uppslukande spelautomaten är fylld med hela nio bonusfunktioner. Under bonusfunktionerna aktiveras diverse funktioner som gör att spelet känns mer levande och likt Jumanji filmen, som under Wild Stampede när noshörningarna rusar på de snurrande hjulen. Har du vad som krävs för att vinna över Jumanjis skräckinjagande fiender?
King Kong från Playtech
Om du är ett fan av djungeläventyr är King Kong från Playtech en spelautomat för dig. Titeln baseras på en av de mest kända filmerna genom tiderna – King Kong. Eller närmare bestämt re-maken från 2005 i regi av Peter Jackson. Spelautomaten består av fem hjul och 20 vinstlinjer samt symboler som föreställer alla favoritkaraktärerna från filmen. Titeln har två olika spellägen. Det första spelläget utspelar sig på Dödskalleön, det vill säga ön på vilken jättegorillan Kong bor i filmen. När spelet klipper till det andra spelläget befinner du dig i stan med en ny bakgrund. Din uppgift är dock densamma oberoende av vilket spelläge du spelar: att försöka snurra fram vinnande kombinationer på skärmen. Givetvis finns det bonusfunktioner att trigga även i denna titel. I första spelläget ska du snurra fram 3 King Kong-symboler för att trigga bonusen, och varje gång Wild-symbolerna dyker upp på skärmen kommer de att flytta symbolerna till din fördel för att skapa vinnande kombinationer. Snacka om ett fängslande äventyr i vilket du möter djungelns fruktade konung King Kong!
The Dark Knight från Microgaming
Microgaming är en av de mest framträdande spelutvecklarna på marknaden. Och det är knappast förvånande, i och med deras bidrag till den internationella spelbranschen. En av deras bästa titlar, åtminstone i vår mening, är The Dark Knight. Som du nog räknat ut är den här titeln baserad på Christopher Nolans Batman-trilogi, och närmare bestämt är det filmen från 2008 som den låtit sig inspireras av. The Dark Knight är en spelautomat med fem hjul och imponerande 243 vinstlinjer, det vill säga att du kan skapa hela 234 olika kombinationer för vinst. Temat är väl genomfört och tack vare symbolerna samt det autentiska soundtracket känns det som att din uppgift är att rädda Gotham City. Men i själva verket ska du inte göra annat än att försöka snurra fram vinnande kombinationer på skärmen – vilket förvisso också är en ansenlig uppgift. Något av det bästa med denna omtyckta spelautomat från Microgaming är de progressiva jackpottarna. Närmare bestämt finns det fyra olika progressiva jackpottar som triggas slumpmässigt. Den största av dessa startar på 1 000 000 mynt och kan således resultera i en mycket lukrativ utgång om man har turen på sin sida. En annan spännande funktion är Wild-symbolerna, som i The Dark Knight kännetecknas av Batman-loggan. Om dessa dyker upp på rutnätet täcks hjulen med Wilds, vilket i sin tur ersätter alla symbolerna på skärmen förutom scatter. Då kan du erhålla upp till 4 000 000 mynt!
Spel från populära filmer och serier!
Då och då produceras det en film eller en serie man inte kan få nog av. Det spelar ingen roll hur många gånger man ser om en scen, man tröttnar helt enkelt inte. Många gånger handlar det om att man vill ta del av världen själv, leva sig in i något nytt och slappna av en stund. Som tur är finns det idag ofta en spelvariant av den serie eller film man gillar. Om man till exempel ser en film med casinotema kan man använda en insättningsbonus på ett nätcasino och tas tillbaka in i filmens värld.
The Last of us
The Last of Us är just nu en av de mest populäraste serierna på HBO. Eftersom serien baseras på spelet med samma namn, är det inte konstigt att tittarsiffrorna var höga redan från början. När The Last of US släpptes var det ett av de mest populära spelen någonsin. Spelet följer Joel och Ellie, två överlevare som reser genom landet i hopp om att rädda mänskligheten. Spelet ansågs på den tiden ha otrolig grafik, vilket gjorde att allt kändes mycket verklighetstroget. Om man blev berörd när man såg serien erbjuder The Last of Us-spelet inte bara en fantastisk upplevelse, utan också chansen att lära känna karaktärerna bättre och se hur handlingen skiljer sig från serien.
Baksmällan
Det finns en hel del casinon som är baserade på filmer, The Gambler, Casino Royale, Casino och självklart Baksmällan. När man ser filmer som dessa är det klart att man ibland undrar hur det skulle gå om man själv var med i filmen. Både fysiska casinon och nätcasinon har ett stort utbud av spel, men de som vanligtvis visas i film är kortspel som Black Jack och Poker. När man spelar på ett casino kan man ofta ta del av olika typer av bonusar, eller freespins om du spelar på slots. Detta gör att du kan få ut mer av ditt spel och även testa olika spel utan att spendera dina egna pengar. Idag har nätcasinon också bättre grafik och animeringar vilket gör det roligare att spela.
Spider-man
Spider-man är en mycket omtyckt Marvelhjälte och har nu spelats av tre olika skådisar, varav den senaste är Tom Holland. Efter spindelmannens återkomst till MCU släpptes även ett spel 2018. Spider-Man blev ett av de mest populära spelen under det året. Spelet utspelar sig i New York City, där du tar rollen som Peter Parker/Spider-Man och försöker rädda staden från skurkar. Du kan slåss mot olika fiender och uppgradera din utrustning för att hjälpa dig att besegra dem. Spelet innehåller massor av actionfyllda nivåer, med fantastisk grafik och ljud som ger en realistisk känsla till spelet.
4 av tidernas mest ikoniska casinoscener
Vad är en riktigt bra casinofilm utan rafflande scener fyllda av nagelbitande spänning, drama, action och kanske ett par skratt? Det finns många ikoniska filmscener som utspelas på casinon som uppnått kultstatus genom åren, och oavsett om deras handling äger rum på lyxiga inrättningar i Monte Carlo, på Las Vegas glammiga strip eller på ett av våra svenska casino har pärlorna i denna artikel lyckats gå till historien.
Rain Man
Denna film från 1988 bjuder på en av de i särklass mest kända casinoscenerna inom filmhistorien. Här får vi följa bröderna Charlie och Raymond vars pappa nyligen gått bort. Charlie är missnöjd med sitt arv av endast en gammal bil och ett par rosenbuskar, och när han får reda på att hans okända autistiska bror som bor på ett behandlingshem fått ärva pappans tre miljoner h dollar beslutar han sig för att ta saken i egna händer. Charlie ansöker om vårdnadskap över sin bror Raymond för att kunna utnyttja dennes arv och tar med honom till Los Angeles. Under resan lär de sakta men säkert lära känna varandra och snart står det klart att Raymond är ett matematiskt geni med en otrolig begåvning. Charlie ser sin chans att bli av med sina skulder genom att övertala Raymond att räkna kort för honom på ett casino. Den mest kända scenen, förutom korträkningen, är när de båda bröderna gör sin ikoniska entré på casinot.
Baksmällan
Vi börjar i komedispektrumet med den hysteriskt roliga Baksmällan. Här får vi följa fyra kompisar som beger sig iväg på vad som först verkar vara en relativt oskyldig svensexa i Las Vegas. Det dröjer dock inte länge förrän resan spårar ur fullständigt: När de vaknar upp med en ikonisk baksmälla blir de varse om att en ur gänget saknas. Detta leder till en spiral av missförstånd galna situationer, tigrar, gästspel av Mike Tyson och otaliga försök att pussla ihop vad som egentligen hände under kvällen. När det går upp för dem att de råkat stjäla spelmarker värda tusentals dollar från maffian har de inget annat val än att tjäna ihop hela summan för att bli kvitt skulden. Detta leder fram till en skrattframkallande scen där det görs parodi av Rain Mans nyligen omnämnda pokerscen.
Casino Royale
Det går knappast att göra en lista över filmer med kända casinoscener utan att nämna Bond, James Bond. I Casino Royale gör Daniel Craig gör sin premiär som 007 när han lyckas stoppa megaskurken Le Chiffre från att spränga världens största flygplan i luften. Detta gör att Le Chiffre blir skyldig en terrororganisation gigantiska summor pengar som han planerar att betala tillbaka genom att vinna ett pokerspel med en astronomisk vinstpott. I en av de mest ikoniska scenerna är det poker som står i centrum när Bond och Le Chiffre, spelad av Mads Mikkelsen, stirrar varandra i vitögat under ett parti Texas Hold'em. Under dessa nervkittlande ögonblick gör båda spelarna sitt yttersta för att kamma hem segern – men inte utan drama. Bond blir exempelvis förgiftad av sin fiendes älskarinna och tvingas avbryta spelet. Som tur är kommer han med hjälp av Vesper tillbaka till pokerbordet för att med sin färgstege slutligen sopa banan med Le Chiffre.
Casino
Vi stannar kvar i skurkvärlden med nittiotalshitten Casino. I denna klassiska film från 1995, regisserad av Martin Scorsese, skiner legenderna Robert De Niro, Sharon Stone och Joe Pesci i huvudrollerna. Filmen är baserad på en bok av Nicholas Pileggi med samma namn, som i sin tur sägs bygga på verkliga händelser. Filmens handling kretsar kring Las Vegas och maffian och bjuder på en hel drös minnesvärda casinoscener. En av de allra bästa är dock när casinots chef Sam "Ace" Rothstein (De Niro) går sina rundturer på casinogolvet för att avslöja fuskare. Hans metod går ut på att först observera de spelande och deras beteenden. Det dröjer inte länge förrän han ser något misstänksamt och inser att en av casinots croupier är observerad av en man längre bort i rummet som sneglar på dennes kort, och signalerar till en annan fuskare vid spelbordet som på så sätt vet vilka kort han ska spela. Efter upptäckten får spelarna snabbt ta del av konsekvenserna av att fuska på ett casino som drivs av maffian. Det finns otaliga filmer gjorda med casinotema och tack vare den tacksamma atmosfären med spänning, höga insatser, glamour och strategi kommer denna genre med största sannolikhet även att fortsätta blomstra i framtiden. Dessa fyra filmer här ovan har dock för alltid gjort ett avtryck i filmbranschen tack vare sina ikoniska scener.
Hur har filmvärlden påverkat populärkulturen?
Filmvärlden har haft en stor inverkan på populärkulturen. Genom åren har filmer skapat nya trender och förändrat vårt sätt att tänka. Det finns många exempel på hur filmvärlden har påverkat populärkulturen, från kläder som blev inspirerade av filmer till musik som skapats med inspiration från olika filmer. Filmer ger oss också möjligheten att se vad andra gör i olika situationer och lära sig mer om livet. Det är inte förvånande att filmvärlden har satt sin prägel på populärkulturen!
Såhär har filmer med casino tema påverkat synen på casino
Till vår hjälp om hur filmer med casino tema har påverkat människor har vi tagit del av Magnus Erikssons kunskap från Utländska Casino som är en sida som hjälper dig att hitta de bästa utländska casino online. Han berättar att filmer med casinotema har haft en stor inverkan på populärkulturen.
- De har gett oss en inblick i hur det är att leva ett liv som involverar spel, risker och höga insatser. Det har också gjort att många människor ser på casinon som något glamoröst, vilket inte alltid är fallet. Vissa filmer har också förmedlat viktiga budskap om ansvarighet när det gäller spelande eftersom de visat den misär folk som inte kan sluta spela lever i. Rent generellt har casino filmer dock gett ett dåligt ansikte till casino då det ofta målar upp en bild av att maffia är inblandad i casinoverksamheter, vilket gör en film mer spännande men det långt ifrån sanningen hos de flesta casinona. Det kan även vara problematiskt hur ofta man får se storvinster på casino filmer.
Hur filmen har påverkat musik och mode
Musik som skapats för att passa in i olika filmer har ofta blivit populära och inspirerat människor till att börja lyssna på den. Många låtar sammankopplar vi med musik som t.ex Rocky och The Eye of The Tiger. Mode som visas i filmer har också inspirerat människor till att börja bära liknande kläder, vilket kan ses i dagens samhälle där det finns ett brett utbud av kläder som är inspirerade av filmer.
Filmvärlden har haft en stor inverkan på språkkunskap och är en stor faktor att allt fler pratar engelska
Filmvärlden har haft en stor inverkan på språkkunskap och är en stor faktor till att allt fler pratar engelska. Hollywoodfilmer, som tagit över filmmarknaden världen över har gett folk möjlighet att höra hur ord uttalas på engelska, samtidigt som man läser undertexten för att förstå innebörden. Dessutom kan man lära sig nya fraser och uttryck genom att se filmer, vilket gör det roligare och mer intressant än bara att läsa i en bok. Genom filmvärlden har vi fått tillgång till ett brett utbud av engelska ord och fraser, vilket har lett till att stort antal personer pratar bättre engelska än om de inte hade blivit influerade av filmvärlden.