Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

10,000 BC


Det fanns en tid då både djur och människa var otämjda och den väldiga mammuten vandrade över jorden. En tid då idéer och tro föddes och för evigt formade mänskligheten. Filmen berättar historien om en ung jägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas att försöka rädda en kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.


Originaltitel 10,000 B.C.
Alternativ titel 10.000 B.C., 10000 BC, 10 000 BC
Regissör Roland Emmerich
Manus Roland Emmerich, Harald Kloser
Genre Drama, Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Camilla Belle, Steven Strait, Cliff Curtis, Joel Virgel, Affif Ben Badra, Mo Zinal, Nathanael Baring, Mona Hammond, Marco Khan, Reece Ritchie, Joel Fry, Omar Sharif (röst), Kristian Beazley, Junior Oliphant, Louise Tu'u
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5539
Filmnummer 55005

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Commandante
Det var en gång för 12 000 år sedan ett hippiekollektiv med människor från hela världen som bosatt sig högt på en bergstopp i Afghanistan. Där roade de sig med att frisera sina dreadlocks til...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av donnie-brasco
Filmen kretsar kring en krigare D’Leh (spelad av Steven Strait) och hans jakt efter de hemskt onda hästburna krigare som rövat bort hans by fränder och framförallt hans älskade Evolet (spelad av...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-06-04
Fy och tvi, fanns inte mycket att hämta ur den här filmen....
hardcore
2018-10-14
Jag tycker innan jag börjar tittar på den att så dålig kan den inte vara. Och herregud vad fel jag hade. Roland Emmerick är nog den regissör i hollywood som utvecklas mest i fel takt då vartenda film han gör sen efter day after tomorrow bara är ren skit handlingsmässigt. Inte för att hans filmer någonsin har varit mästerverk men filmer som tex independence day och patrioten iallafall är underhållande och välgjorda att se
Starkbröl
2018-04-14
Inte så dålig som ryktet gör gällande, eller som man kunde tänka sig från Emmerich, Gods of Egypt är till exempel en mycket sämre film. Dock ganska tråkig och förutsägbar och lite pajig. Kunde ha varit ett större haveri.
AlbinWesley
2016-06-30
Det är inte världens bästa film. Snarare ganska dålig. Sebar men knappast mer, tycker jag väl. Hyggligt tjusig dock, även om design inte faller mig riktigt i smaken.
superfinatina
2016-06-03
Tur att jag såg den innan jag gick in och kolla filmtipset annars hade jag inte sett den.. Förstår inte varför så många ogilla den, jag tyckte den va spännande fint budskap och gripande, fina djur och effekter. Absolut sevärd tycker jag men smaken är som baken..
Robkiller
2015-06-27
Rullar mest på utan att ta sig... berättarrösten är tröttsam och tempot är lågt... risiga skådespelare och en handling som verkar mestadels utspela sig i fel tidsepok gör det inte direkt bättre... men får väl i slutändan duga ändå, den höll ju intresset uppe.
picklessmulan
2013-11-14
Dåliga skådisar och dåligt manus. Bitvis seg men hyfsade strider. Inget man ser om många gånger!!
Thavox
2013-10-20
Boooooring!
LTT86
2013-08-21
Den enda som jag gillar i det här filmen var djuret, dom var inte så dåliga. Men annars.... nej, ingenting i filmen underhöll mig.
Florian1978
2013-08-11
Historien är förutsägbar och de historiska felen tar för lång tid att gå igenom här, men jag säger bara ett ord: metall. Gör man en film som just heter "10 000 BC" kan man åtminstone förvänta sig att man håller sig någorlunda till fakta. Men den var rätt spännande under vissa stunder.
Visa äldre kommentarer »