10th Kingdom
Anthony och Virgina följer efter en ovanligt smart hund genom en portal i Central Park och hamnar i ett parallellt universum. Världen de kommer till är en sagovärld med nio kungariken, som för flera hundra år sedan skapades av de fem stora drottningarna: Snövit, Askungen, Rödluvan, Greta och Rapunzel. Nu vill lärlingen till häxan som gav äpplet till Snövit ta över världen, och hon börjar med det fjärde kungariket: Prins Wendells rike. Wendell tar Anthony och Virgina till hjälp för att rädda sig själv och sitt rike, samtidigt som de båda resenärerna försöker hitta hem till sin egen värld.

Originaltitel | 10th Kingdom |
Alternativ titel | Det tionde riket, The Tenth Kingdom |
Regissör | Herbert Wise, David Carson |
Manus | Simon Moore |
Genre | Komedi, Familjefilm, Romantik, Äventyr, Fantasy, Mysterium, Mini-serie, 2000-tal |
Skådespelare | Ed O'Neill, Kimberly Williams-Paisley, John Larroquette, Scott Cohen, Dianne Wiest, Camryn Manheim, Ann-Margret, Rutger Hauer, Dawnn Lewis, Daniel Lapaine, Jeremiah Birkett, Warwick Davis, James Cosmo, Hugh O'Gorman, Lucy Punch, Peter Vaughan |
Ville mest se denna miniserie pga Rutger Hauer och tyvärr visade han vara rätt trist i sin biroll. Däremot blev jag positivt överraskad av Scott Cohen i rollen som Wolf och John Larroquette. De 7 timmarna gick förbi rätt snabbt då serien bjuder ständigt på nya överraskningar igenom sina 5 avsnitt. Sevärd även om effekterna och produktionen känns oerhört daterade.
Otroligt bra och välgjord film, ganska lång men i detta fallet går tiden snabbt och jag önskade att den kunde vara längre. Mycket bra val av skådespelare. En klart sevärd film för hela familjen.
Överspel från många och kassa miljöer men har på något sätt magi nog att få mig kvar i soffan.
filmen hade allt, älskade karaktären av wolf
Inte den snyggaste produktionen i världshistorien, men vi var 30, 25 och 8 vi som såg den och alla föll för den. Speciellt för "Wolf". Mysig.
Nostaligi. Älskar denna, även om den är en aning överdriven. Disc två/b med fåren gillar jag minst. Älskar Wolf! :)
Skruvad, skön serie om sagornas rike .... Lite barnsligt underhållande :-)
För barnsligt och överspelat för mig.
Långrandig, en aning för prydd och med alldeles för mycket feministiskt girlpower dravel. Det är dock kul att se moderna sagor produceras och på sina ställen var den trotts allt underhållande.
Extremt dryga karaktärer och genomgående fånigt, men ändå spenderade jag över 400min av mitt liv till denna miniserie. Bara det är värt en trea.