Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

1408


Författaren Mike Enslin har skrivit flera böcker om övernaturliga fenomen sedan hans dotter dött. När han får höra talas om rum 1408 på Dolphin Hotel i New York, bestämmer han sig för att motbevisa alla om myten kring rummet. Myten säger att ingen gäst har checkat ut från rummet och att ingen har överlevt längre än en timme...
Baserad på en novell med samma namn av Stephen King.


Originaltitel 1408
Regissör Mikael Håfström
Manus Matt Greenberg, Scott Alexander, Larry Karaszewski
Genre Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare John Cusack, Samuel L Jackson, Mary McCormack, Jasmine Jessica Anthony, Alexandra Silber, Tony Shalhoub
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10424
Filmnummer 53319

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av paycheck
Den svenska regissören Mikael Håfström kommer nu med sin andra film från Hollywood, nämligen 1408. Filmen handlar om skräckförfattaren Mike Enslin, som trots motstånd från hotellmanagern Gera...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av santiago
Det fanns tre anledningar till att jag blev intresserad av den här filmen: 1. Svensk regissör. Det är inte ofta förekommande med amerikansk biofilm med en svensk vid rodret. Särskilt inte när ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Elemental
Mike Enslin (John Cusack) är en känd författare som i sina böcker skriver om hemsökta hus. Han besöker regelbundet olika hotell som sägs vara hemsökta av spöken, dock är han själv väldigt ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av jevlageek
En spännande trailer kryddar upp filmen, oavsett om den är bra eller dålig. Jag lockades av denna film då jag brukar tycka om genren; skräck blandat med lite fantasy. Jag satte mig spänt i bios...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av maxth
Jag är ett stort fan av skräckfilmsgenren, och har därför tyvärr tvingats genomlida många mediokra filmer. Det verkar vara otroligt svårt att kombinera bra handling, regi och skådespeleri med ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
Mike Enslin (John Cusack) är en hyfsat framgångsrik författare som slagit igenom som upphovsman till ett antal “10 bästa spökhus”-böcker. Även om han inser att det han skriver är av mer slis...   Läs mer »

Kommentarer


Muska101
2019-08-24
Bra film. En Fyra. Dock så kommer jag aldrig ihåg slutet fast jag säkert sett den 15 ggr minst.. Men det är ju inte filmens fel, kan ju va så att jag måste röka mindre hasch!
dudson
2018-10-16
Extremt creepy & psykande skräckis. Satans välgjord. Start 2 finish/ Cusack är stört grym!. En film man inte glömmer i första taget. 3+
Robkiller
2018-01-20
Var ungefär som jag kom ihåg den från när den kom... spännande och välgjord.. sedan spårar den ur efter ett tag, men fortfarande är det rätt så bra.
Rai
2017-12-27
Så där, men den går att se...
Grillo
2017-10-01
Inte lika läskig som första gången men fortf fascinerande. Behåller trean.
Stygga-Vargen
2016-07-20
Grymt bra skräckfilm! Både spännande, otäck och oförutsägbar! Skådespelarna gör ett väldigt bra jobb, särskilt Cusack och Jackson. Både bioversionen och Director's Cut är att rekommendera!
Merwinna
2016-01-09
Bitvis spännande och atmosfärig, men bitvis bara konstig och rörig. Egentligen aldrig skrämmande - jo lite i början när ens fantasi och förväntningar spelade upp vad som skulle kunna finnas i hotellrummet, men sedan levererade den inget som skrämde tittaren på riktigt. Slutet är konstigt och oklart - gillar inte det, jag vill ha alla förklaringar i slutet. För mycket Stephen King helt enkelt. Värd att se en gång, men inget man återvänder till.
Lotso
2015-10-23
I sin helhet är 1408 en bra skräckfilm som leker mycket med det psykologiska i en. John Cusack ger en trovärdig insats och gör en bra insats och gör det in princip helt själv och visar verkligen att han har talanger. Vilket också är det bästa och vad jag gillar med denna filmen. Det är en simpel historia om en man som är inlåst i ett hotellrum och upplever hemska saker där rummet sakta men säkert går allt mer galnare och likaså gör vår huvudperson. Ännu en gång visar Mikael Håfström att han kan ta ett simpelt rum/byggnad och göra det spännande (Escape Plan är hans andra). Ibland kunde filmen bli lite för mindfuck, speciellt framåt slutet och jag är inte så nöjd med båda sluten, faktum är så vet jag inte alls hur man skulle ha slutat denna filmen. Jag förväntade mig en stor twist men det kom aldrig. Det är en bra film som har starka skräckelement i sig när man tänker sig att vara i huvudpersonens skor. 1408 överraskade mig.

2014-12-31
Jag blir aldrig rädd. Och det var väl ändå meningen att man skulle bli? Ganska så tråkig och jobbig. Tyvärr!
Krille80
2014-12-09
Denna film gör mig så glad för här bevisar Hollywood att de kan göra film med skräck utan att gå till sjukliga överdrifter som i SAW och Hostel. John Cusack bjuder desstom i stora delar av filmen på en enmansshow som är helt fantastisk. Så har ni liksom mig tröttnat på att idioter som Eli Roth får göra film så är detta filmen för er. 4-
Visa äldre kommentarer »