21 Bridges

Historien följer en skamfylld detektiv som får en chans till försoning.
Originaltitel | 21 Bridges |
Regissör | Brian Kirk |
Manus | Matthew Michael Carnahan, Adam Mervis |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Chadwick Boseman, J K Simmons, Sienna Miller, Taylor Kitsch, Keith David, Stephan James, Christian Isaiah, Victoria Cartagena, Gary Carr, Alexander Siddig, Jamie Neumann, Toby Hemingway, Dale Pavinski, Louis Cancelmi, Morocco Omari, Chris Ghaffari |
Det finns bra 90-talsaction och den här är säkert inspirerad av sådan. Den är väldigt amerikansk och intensiv. Det betyder dock inte att den är bra eller underhållande. Känslan saknas. Den är ganska dåligt skriven och skådisarna är halvdana eller dåliga. Mest påfrestande med alla skrikiga och överagerande poliser. En stark tvåa på sin höjd.
Old school i modern kostym! Boseman är riktigt bra i huvudrollen, fartfylld och välgjord, och storyn är bra. Väldigt underhållande!
Extremt förutsägbar. Efter 10 minuter visste jag hela handlingen.
Halvtrött, men underhållningsvärdet väger ändå över
En spännande men för blodig Action. Chadwick Boseman var duktig skådespelare och gjorde en bra rollprestation. Därför blir mitt betyg en stark trea.
Lite som en klassisk 90-talsaction, fast mer välgjord/välproducerad. Perfekt när man vill ha en avslappnande polisactiondeckare som varken är komplicerad eller tramsenkel. Bra tempo och bra skådespeleri av framför allt Boseman. Dock är vissa saker lite för förutsägbara. Speciellt en karaktär kan man på beteendet lista ut ganska tidigt inte är en av the good guys så att säga. I den karaktärens fall hade man garanterat kunnat göra det mindre uppenbart. Känslan överlag annars var att detta hade kunnat bli en av flera filmer om huvudkaraktären Andre Davis med Boseman i huvudrollen, men sorgligt nog kommer ju det inte att kunna ske i och med Bosemans död.
En parentes i filmhistorien, men som dussinsnut-action-thriller är den definitivt över medel. Lite synd på scenen med mobilerna - filmen hade mått bättre utan den. Men bortsett från denna är det en hyfsat intensiv hjärndöd rulle som definitivt tål att ses. (8-/15)
Som att vara tillbaka i 90-talets actionrullar, men det behöver ju inte vara dåligt. Manuset kunde kanske slipats på en gång till. Även intressant hur ett överdrivet användande av snygga New York skylines genom hela filmen försöker övertyga oss att vi de facto är i New York.
Riktigt bra actionrulle faktiskt, eller kriminalthriller/action passar sig bättre, inget direkt nytt under solen här utan denna typ av story har vi fått se många gånger men denna är producerad av bröderna bakom avengers infinity war och endgame, så det är riktigt välgjort och påkostat allting vilket höjer ribban en aning extra, sen många bra skådisar är med, Boseman framförallt men JK Simmons, Sienna Miller och Taylor Kitsch gör alla suveräna biroller, det enda tråkiga med denna film är att det i princip är Bosemans sista innan han gick bort, mycket synd för han är en riktigt bra skådespelare och kommer vara mycket saknad. Regissören är någon ny orutinerad regissör men filmar snyggt så att man känner intensiteten och allt flyter på i ett bra tempo och blir aldrig tråkigt, så är man sugen på en välgjord actionrulle så kan jag rekommendera denna men som sagt, storyn har nog inte mycket nytt att tillföra, därav endast den starka 3:an
Snygg och lite egen actionthriller med en ganska tät spänning, inget att hurra för men en slät men stabilstark och trevlig trea.