Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

2046


Han var en författare. Han trodde att han skrev om framtiden, men det var egentligen om det förflutna. I hans roman åkte ett tåg till 2046. Passagerarna följer med tåget för att återuppleva sina gamla minnen. Det sades att i 2046 förändrades inget. Ingen visste med säkerhet om det var sant efterom ingen kom tillbaka, utom en. Han var där och valde att återvända. Han ville förändra.


Originaltitel 2046
Regissör Wong Kar-wai
Manus Wong Kar-wai
Genre Drama, Romantik, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Gong Li, Tony Leung Chiu-wai, Chang Chen, Dong Jie, Zhang Ziyi, Carina Lau, Siu Ping-lam, Takuya Kimura, John Cooney, Bey Logan, Faye Wong
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2370
Filmnummer 21526

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av Peter_17
Wong Kar-wai är ett namn som har dykt upp bland filmkretsar mer och mer på den senaste tiden. Efter att 1997 ha blivit utsedd till bästa regissör på Cannesfestivalen, och då blev den förste kin...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av
Det här är alltså en fortsättning på In the mood for love. Tony Leungs karaktär har flyttat till Singapore och jobbar som journalist, men även författare. Han skriver en novell som utspelar si...   Läs mer »

Kommentarer


BarryHero
2023-05-26
Enormt vacker att titta på och lyssna till, men när filmen visar sig vara den sista delen i en trilogi hajar man varför det inte är helt enkelt att hänga med i alla svängar. Ser fram emot In the Mood for Love.
JohnTron
2021-04-27
Men vad är det med Wong Kar-wais val av musik och Christopher Doyles extremt vackra foto? Det fyller mig med så starka känslor, nästan mer än själva berättelsen. Återigen en väldigt fin film av Wong, men den når inte upp till mästerverket In the Mood For Love, som är en av mina absoluta favoritfilmer genom hela filmhistorien.
Zebulonm
2017-03-02
En fin berättelse men lite väl långsam för mig...
Miamia
2015-07-08
Jag förväntade mig en SF-film, så jag blev lite besviken... Får inte riktigt grepp om berättelsen. Huvudpersonen tycker mest synd om sig själv och utnyttjar andra.
Roswall
2015-05-25
Den ligger och balanserar mellan att vara fantastisk och långdragen. Lite kortare hade nog inte skadat, eller att jag hade varit lite piggare. Finns mycket vackert, men också en hel del tveksamt i storyn. Wong Kar-Wai vet verkligen hur man skapar en sensuell stämning.
Salvation_Mind
2014-08-09
En väldigt speciell och välgjord film, men kändes lite omogen/flyktig hade nog gillat den mer för ca 10 år sedan som tonåring den grep aldrig tag i mig nu i alla fall.
AlbinWesley
2014-06-30
Det är som att gå in i en lång och vacker episk dröm, att se 2046. Scenografi och foto är som vanligt när WKW och Doyle jobbar ihop stilistiskt fulländat, och i just detta fall är det som om även intrigen berör ännu mer än vanligt. För inte hade jag väl annat att de berättelser Chow skriver i filmen, 2046 och 2047, skulle handla om mig.
RichardEk
2013-07-19
Visuellt stilistiskt med en gripande berättelse om mänsklig alienering. Utan att vara överdrivet bra berör filmen på flera nivåer, och halvt uttråkad måste man veta hur det slutar. Vissa filmer är så av någon anledning. Filmen lider nog lite av att den till formen är ganska lik 'In the Mood for Love'. Det är vackert, men förstahandsintryckets effekt har redan förverkats.
Ehrmann
2013-05-23
Hade bestämt mig för en trea när jag såg den men som vanligt med Wong Kar-Wais filmer så växte den till en fyra ju mer jag tänkte på den - storyn har nämligen så mycket att ge, jag blir inte klok på den! Bra foto (förutom de animerade delarna, de hade han verkligen kunnat skippa), bra musik och bra skådespelare (så härligt med regissörer som använder samma skådespelare i sina filmer).
Dele
2013-03-20
Bedårande vacker, full av stämning och fantastisk musik. Storyn var väl inte riktigt lika vass, men det känns faktiskt inte så viktigt efter den upplevelse den här filmen gav.
Visa äldre kommentarer »