Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

28 dagar senare


En virusepidemi har brutit ut i England. Viruset är mycket smittsamt och gör att de som drabbas hamnar i ett permanent tillstånd av mordiskt raseri. På bara 28 dagar har hela landet smittats och ödelagts. Endast ett fåtal överlevande finns och de tvingas nu in i den hårda kampen för en ny framtid.


Originaltitel 28 Days Later
Alternativ titel 28 Days Later...
Regissör Danny Boyle
Manus Alex Garland
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Cillian Murphy, Naomie Harris, Brendan Gleeson, Megan Burns, Christopher Eccleston, Noah Huntley, Luke Mably, Stuart McQuarrie, Ray Panthaki
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17988
Filmnummer 8210

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Rollywood
Jim vaknar upp på ett sjukhus i London efter att ha varit med om en bilolycka. Men någonting är annorlunda med världen... Han kliver ur sjukhussängen och ropar på hjälp. Men det är ingen som ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av niljoh
En virusepedemi har brutit ut i England. Viruset är mycket smittsamt och gör att de som drabbas hamnar i ett permanent tillstånd av mordiskt raseri. På bara 28 dagar har hela landet smittats och ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av mampyra
En typisk film för \"inte ännu så kända skådespelare\" som vill klättra högre i sin karriär. Det här var dock ett mycket bra alternativ att lyckas på. En man vaknar upp ensam på ett sjukh...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av poesia
Tänk dig att vakna upp på ett sjukhus och upptäcka att alla människor har flytt ifrån staden där du bor. På gatorna står övergivna bilar, det ekar mellan husväggarna när du ropar och allt t...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Juanito
28 dagar senare handlar om en smitta som sprids över England pga att en grupp djurrättsaktivister släpper lös några schimpanser från ett forskningslab. Vad dem välmenande aktivisterna inte vet ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Ibland är det svårt. Direkt när jag sett en film tycker jag så mycket annorlunda om den än när jag ska skriva en recension. Skräckexemplet var Independence Day när jag efter Galapremiären tyc...   Läs mer »

Kommentarer


bauster
2021-05-08
Väldigt originell film. Det som först tycks vara en genrefilm formulär 1a blir snart till en genreöverskridande auteurrulle. Den mest ruggiga skildring av zombieapokalypsen jag sett – och just därför lyfts det tillfälliga myset till en ny nivå. Det grusiga och grådaskiga fotot slutar vara irriterande efter en halvtimme (måste medge att jag blev tvungen att undersöka om det var något fel på versionen jag kollade) och istället bidrar det till hyperrealism och lämnar scenen åt det fantastiska kameraarbetet. Grymt soundtrack också, med bl.a. Eno och Bach.
Rai
2018-03-07
Helt ok film!!!
Stygga-Vargen
2016-09-18
En av de tråkigaste och mest intetsägande filmerna någonsin.
Jamesa
2016-05-29
Minns att den var väldigt hypad när jag såg denna och att jag blev besviken. Den var ok, utan att övertyga mig. Kändes platt och oengagerande. Säkert är det så att jag kan se om den med större behållning, iom att jag håller den efter omständigheterna lågt.
Lord-Antedel2
2015-09-09
Britter, fantastiskt folkslag. De bästa! Inte gör de bara det bästa när det gäller te, men även film. Jag som älskar naturen i England är ju en riktig fantast av Engelska filmer. Men 28 dagar senare tar priset när det gäller skräck. Inte bara blandas mörkhyade människor med vithyade människor, de slåss inte bara mot zombies, utan även andra ting som vi säkert aldrig skådat, tillsammans med en vit man och mörkhyad flicka. Så om du inte är rasist, så tycker jag absolut du ska kolla på filmen, för den är riktigt bra. Den visar att vänskap inte handlar om hudfärg, utan om att hålla ihop!

2015-08-28
Helhetsinntrykket holder til -4.
LacombeLucien
2015-07-17
Spännande.
Dicken96
2015-04-20
Jävlar vilken tajt film! Brittisk film när den är som bäst.
DanjelFalck
2015-03-08
En lyckat mishmash av olika zombiefilmer, med tillräckligt mycket originalitet och stil för att inte kunna klassas som en rip-off.
spielmitmir
2014-11-30
Obehaglig och tung. Och ganska långsam. Men ändå bra! Kultfilmskänsla på något vis. Och så måste man ju älska allt Murphy gör.
Visa äldre kommentarer »