Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

300


Baserad på Frank Millers berättelser om Slaget om Thermopylae, där den spartanska kungen ledde sina 300 mannar mot den persiska armén, och i förlängningen enade hela Grekland mot perserna. Detta skapade troligen världens första demokrati.


Originaltitel 300
Regissör Zack Snyder
Manus Zack Snyder, Kurt Johnstad, Michael B Gordon
Genre Drama, Action, Äventyr, Fantasy, Krig, 2000-tal
Skådespelare Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West, David Wenham, Vincent Regan, Michael Fassbender, Tom Wisdom, Andrew Pleavin, Andrew Tiernan, Rodrigo Santoro, Giovani Cimmino, Stephen McHattie, Greg Kramer, Alex Ivanovici, Kelly Craig, Peter Mensah
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16431
Filmnummer 46527

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av EvilNed
Jag såg precis den mäktigt överskattade 300 och jag blev positivt överraskad. Trots det är filmen ganska dålig. Väldigt ojämn i alla fall. Baserad på historiska händelser, dock har filmen i...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av zac2go
'300' är inspirerad av en serieroman av Frank Miller, baserat på slaget vid Thermopylae. Ett slag där numerärt underlägsna spartaner höll stånd emot Xerxes och hans persiska krigsmaskin. Vad ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av 100tonvalspäck
För några veckor sedan satt jag och mamma och såg på Let's Dance. Framåt slutet på programmet konstaterade hon att \"Tobbe trollkarl är min favorit\" och frågade mig det självklara \"Vem är ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av fegdyr
Årets film! En snygg uppvisning i cool machosism som dessutom lyckas ha glimten i ögat utan att mista trovärdigheten eller vinna billiga poäng på att tramsa bort allvaret. Dessutom är den förba...   Läs mer »

Skapad 2019-11-29 av
Kortfattat är det här en serietidning, som omvandlats till en film med TV-spelsestetik. Den förtäljer berättelsen om de 300 spartaner, som dog när de slog tillbaka delar ur den persiska armén v...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Mat1az
Zack Snyder som lyckades imponera med sin remake på Dawn of the Dead lyckas dock inte göra detsamma med sin film baserad på Frank Millers serietidning om slaget vid Thermopyle 480 f.Kr. På samma s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Pebosjan
Detta är historien om vad 300 män kan göra för att rädda en värld undan tyranni och slaveri. Ända sedan födsel så lär sig Spartaner att utstå smärta, sorg och motgångar. De föds för att...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av IanCurtisRIP
Redan innan jag går in i salongen har jag problem med hur jag skall närma mig 300. Om jag ska försöka se en modernisering av den grekiska myten, en film om att inte ge upp trots att man stirrar d...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2022-12-23
Nöjesvåld när det är som sämst. Det räcker inte bara med macho-män och snyggt foto, det måste vara intressant handling också.
hsimpson
2019-06-16
Manuset verkade vara skrivet av en 12-åring, och det såg ut som ett TV-spel (d.v.s. fejk och inte alls så snyggt som ryktet gjort gällande). Jag höll inte ut hela filmen.
Rai
2018-01-04
Sorgligt med sant, denna film var ej i min smak!!
widez
2017-05-22
Actionpackat och med roliga dialoger. Riktigt snygg produktion.
deswhip
2016-07-31
Snygg, cool och unik film.

2016-06-21
Stundtals snygg vilket räddar den här skitfilmen från en etta
cannibalrice
2016-03-05
Manliga män gör manliga saker med andra män. Töntig och rolig i ungefär lika stora doser.
Andreas_
2021-11-17
Zack Snyders visuella mästerverk för detta måste helt klart vara hans absolut snyggaste film han har gjort men dock inte den bästa. Denna är väldigt bra dock och det här är inte baserat på den sanna historien om Sparta och Kung Leonidas utan om Frank Millers egen tolkning av slaget i hans serietidning 300. Det är som sagt oerhört snyggt filmat, musiken är på topp och likaså skådespelarinsatserna men det är ändå lite för enkelt och banalt...detta är ingen ny braveheart eller gladiator...väldigt långt ifrån faktiskt men helt klart sevärd. Snygga strider likaså som verkligen pumpar igång adrenalinet och vi få se Gerard Butler göra sin bästa roll och även Fassbender i en mindre men viktig roll och även han gör en riktigt bra insats, ganska långt innan han slog igenom i Tarantinos Inglorious Basterds. Även Rodrigo Santoro gör en minnesvärd roll som Persiernas kung Xerxes. Såg den första gången på bio där den gjorde sig betydligt bättre än på en liten dator eller tv skärm och jag är inget fan av för mycket CGI blod som ser för orealistiskt ut men det kanske beror på att det ska se ut som en serietidning som filmen är baserad på. Gillar man filmer med muskulösa hjältar som slåss som gudar på slagfältet med bra skådespelare så ska man definitivt kolla in denna, kom även en mycket sämre uppföljare härom året. Betyget blir en stark 4:a och det är mycket pga av det visuella och skådespelarinsatserna som höjer filmen över medel.
Sunken25
2016-01-05
Ser man den med ett öppet sinne så är detta en av riktigt episk film. Visuellt hur snygg som helst. Gerard Butlers bästa roll. 8.1/10
Dutch
2015-01-22
Then we will fight in the shade.
Visa äldre kommentarer »