3.9

Fem förstörda kameror

När hans fjärde son, Gibreel, föds, får Emad, en palestinsk bybo, sin första kamera. I hans by, Bil'in, byggs en separationsbarriär och byborna börjar göra motstånd mot beslutet. Under mer än fem år filmar Emad kampen, där två av hans bästa vänner befinner sig i första linjen, samtidigt som han filmar hur Gibreel växer upp. Snart börjar det påverka hans familj och hans eget liv. Dagliga arresteringar och nattliga räder skrämmer hans familj; hans vänner, bröder och han själv blir skjutna eller arresterade. En efter en blir hans kameror skjutna eller sönderslagna, varje kamera berättar en del av hans historia.

Originaltitel 5 Broken Cameras
Alternativ titel Five Broken cameras
Regissör Emad Burnat, Guy Davidi
Manus Guy Davidi
Genre Dokumentär, 2010-tal

Jompalompier
2014-11-01
Otroligt viktig film som alla bör se.
Tolkana
2013-07-05
Svår situation svårt att veta vad som är sanningen.
foppa99
2013-05-28
Jäkla inhuman situation, tyvärr inte den enda plats i världen det e så.. Men bara för många är galna blir inte galenskap normalt.. Utan fortsätter att vara galet.
indygrinder
2013-05-11
Ännu en viktig dokumentär om hur oskyldiga bybor tvingas kämpa för sin existens till följd av den sinnessjukdom som är sionismen.
Planekonomi
2013-05-03
Sjukt viktig film.
Snåm
2013-04-29
väldigt bra, och det känns närmast oetiskt att betygsätta.
Kirikou
2013-03-30
Att de orkar fortsätta kämpa är så inspirerande. Det sätter verkligen saker i ett perspektiv.

2013-03-27
Maktlösheten är total.
nodon
2013-03-06
Se den här filmen och lär dig något
haajen
2013-03-02
Det är intressant och emellanåt smärtsamt men jag är i sanningens namn inte så engagerad medan jag tittar, konflikten är helt enkelt för vag för mig, hade gärna sett lite mer fördjupning för att förstå mer. Oavsett vad en fascinerande ögonvittnesskildring från den ena sidan i denna konflikt.