Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

8 kvinnor


En mördad man. Åtta kvinnor - en utfrysen syster, ett hembiträde, en kokerska, en f d fru, hennes syster och mor, samt två döttrar - tillbringar en vintrig helg i mannens herrgård långt borta från närmaste samhälle. I varandras sällskap söker de sanningen om vem av de åtta som kan legat bakom mordet. På vägen till denna sanning träder mycket oväntade och sedan länge förskjutna känslor fram. Hela helgen förvandlas till ett komiskt musikaliskt fyrverkeri.


Originaltitel 8 femmes
Alternativ titel 8 Women
Regissör François Ozon
Manus Marina de Van, François Ozon
Genre Komedi, Kriminalare, Musikal, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Emmanuelle Beart, Catherine Deneuve, Virginie Ledoyen, Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Firmine Richard, Danielle Darrieux, Ludivine Sagnier
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1575
Filmnummer 8217

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Lotso
2017-12-14
I sin helhet är 8 femmes en udda men underhållande film. Jag förstår där är saker som gör att många älskar filmen, medan andra avskyr den. Jag fick en god blandning av både och när jag såg den. Det är en udda mix, att blanda dessa kompotterna i ett. Men jag tycker för det mesta att filmen levererar, och håller en unik stil. Vill ni ha något annorlunda till ert julmys i soffan i år, kanske detta är filmen för er.
Gröne_Orm
2014-04-10
Har sett den uppsatt som amatörteater, men filmen är riktigt njutbar ändå.
cameo
2013-05-09
It is wierd but I\\'m lovin\\' the queer!
JimCarrey
2013-02-25
Jag måste erkänna att jag gissade en kvart in i filmen vem som var ansvarig för mordet men det gjorde inte det hela mindre njutbart. Det finns absolut ingenting med den här filmen som inte är briljant. Dialogen accenturerar om och om igen det märkliga och fragmentariska samspelet mellan logik och dramatik. Sångnumrena är en viktig komponent då texterna kan kosta på sig att vara imbecilla när äntligen frikopplade från diskursen och med fina klipp på åhörarna får vi veta vilket som är värt mest. Sen är den här filmen en riktig skrattfest. Isabelle Huppert är så rolig så man storknar. Ytterligare ett skal är en oblyg hyllning av liksom ett lika oblygt angrepp på en massa olika föreställningar om kvinnan. Är helt kär i alla karaktärerna men en annan som förtjänar ett hedersomnämnande är Fanny Ardants roll som hela tiden är helt absurt graciöst leende och angenäm oavsett situationen. Den här filmen är ett monster. Slutet är ack så smart - det är så här världen fungerar. "Jag har misslyckats som en medborgare, men du misslyckades som hora!"
chardon
2011-10-10
Samtidigt som den är väldigt schablonartad så är den så originell! En av mina favoritfilmer. Jag hyrde den i en vecka och kollade på den två gånger, alla karaktärer och alla låtar är så härliga, och att den är så knasig gör att man kan inte annat än älska den.
CHARITY
2010-04-30
En helt fantastisk film, med underbara Catherine Deneuve & helt fantastisk är Isabelle Huppert i rollen.
larsekorre
2009-11-03
Den får en lite svag fyra för jag tycker att det nästan blir för mycket av allt. Men ok, det är väl "franskt" på något sätt. Bra underhållning är det i alla fall.
Albion
2009-11-03
Till en början kändes detta som en parodi på liknande pusseldeckargåtor. Men efterhand formas ett eget språk med trevliga musikala inslag som höjdpunkter. Här finns ett inslag av skön humor och distans och mycket sockersött. Men det hela känns ändå som en bagatell om än något ovanlig och ganska trevlig. Betyget blir en 3;a.
Little_Edie
2009-08-03
Undebar satir/hyllning till alla technicolorerade franska sextiotals musikaler. En snygg blinkning till detta är ju Catherine Deneuves medverkan, hon medverkade ju i både Flickorna i Rochefort och Paraplyerna i Cherbourg. Om man inte tar den för seriöst är den här filmen som en smällkaramell. Lite för söt men ack så charmig.
rombus
2008-11-01
Står inte uuuut...
Visa äldre kommentarer »