Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Ängeln på sjunde trappsteget


Familjen McCourt återvänder till Irland från USA i en tid då de flesta gör tvärtom. Det råder stor nöd i landet och pappa Malachy super upp de pengar han får in. Dessutom måste han utstå hustrun Angelas katolska släkt som aldrig accepterat honom då han är protestant.


Originaltitel Angela's Ashes
Regissör Alan Parker
Manus Laura Jones, Alan Parker, Frank McCourt
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Emily Watson, Robert Carlyle, Michael Legge, Joe Breen, Ciaran Owens, Ronnie Masterson, Pauline McLynn, Liam Carney, Eanna MacLiam
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1185
Filmnummer 181

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-10-11
Jag föredra nog boken, men filmen är helt ok när jag såg den sist...
mammene
2016-10-26
Det är så eländigt så man orkar knappt se och det svåraste är att se den idiotiska fadern, det gör ont i hela kroppen. Om man bortser från idioten till fader så är det bra, att se tiden och Irland och hur folk hade det och när det bygger på en roman om författarens uppväxt så lär det ligga sanning i historien. Barnen spelar väldigt bra, så naturligt, allrahelst den lille Joe som spelar Frank som barn.
Memmem
2016-10-23
Bra biografi! Filmen är baserad på Frank McCourts självbiografi om sin uppväxt. Den börjar i Brooklyn, New York, där familjen har penningbekymmer till följd av faderns supande. Fadern beslutar sig för att komma ifrån problemen genom att återvända med sin familj till Irland, till staden Limerick. Han börjar på diverse arbeten, men efter en dag får han sparken, då han super upp lönen och bakfull inte återvänder till arbetet. Han bidrar inte med några pengar till hushållet eller hyran, utan det är moderns uppgift. Hon sliter med att få in pengar genom enkla arbeten, genom att erhålla kontanter och saker av släktingar eller genom att tigga hos staden eller kyrkan. Tre syskon till Frank dör, men modern föder hela tiden nya barn. Väl berättad film som följer boken noga. Dramat är filmat på sedvanligt sätt, med översiktsbilder och närbilder utan större överraskningar, vilket gör det lätt att följa med. Filmen innehåller knappast en död punkt, men är kanske något för lång, 145 minuter. Väl spelat av framför allt Ciaran Owens som Frank i 10-årsåldern och Robert Carlyle som fadern. Betyg: 3½-
skugge
2013-02-23
Solid och trogen boken vad jag kan minnas.
Taandborste
2012-09-04
Irländskan är underbar, historien är fin. Aningen lång men väldigt rörande.
Bankoofer
2012-01-24
En bra film om man tycker om att må dåligt. Det gör inte jag men jag uppskattar filmen ändå. Måste ändå sägas att jag inte ser var hypen kommer ifrån? Kanske boken..?
Semiramis
2011-10-06
Riktigt bra är den. Misär hela vägen, och det känns väldigt realistiskt.
mrHL
2010-05-10
En av 1999 års tio bästa filmer som det står på fodralet? Njae...
YouAreNrIchi
2009-10-15
Ja jag tror det hade varit bättre som tv-serie.
Kida
2009-07-21
Engagerande historia. Hade ingen aning först att det baserades på verkliga händelser och personer och det gör att man blir ännu mer intresserad. Visar på ett bra sätt irländarnas situation och vilken jobbig tid det här var för dem.
Visa äldre kommentarer »