Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.9
av 5

Åsa-Nisse i raketform


Åsa-Nisse och Klabbarparn håller i all hemlighet att bygga en raket som det är tänkt att Sjökvisten ska skickas till månen med. Eulalia och Kristin klär ut sig till en ko för att spana på sina makar. Jokkmokks-Jokke sköter Sjökvisten butik och river av "Gulli-Gullan Koko" för en trånande Essy Persson. Och Hootenanny Singers tältar vid vattnet.


Originaltitel Åsa-Nisse i raketform
Regissör Ragnar Frisk
Manus Kåge Sigurth, Arne Stivell, Hasse Wallman
Genre Komedi, 60-tal
Skådespelare John Elfström, Artur Rolén, Brita Öberg, Julia Cæsar, Gösta Krantz, Mona Geijer-Falkner, Gustaf Lövås, Essy Persson, Bengt Bedrup, Jokkmokks-Jokke
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 243
Filmnummer 27201

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-12-21
Underbar, jag bara älskar dessa filmer med John Elfström, Artur Rolén...
NoWireHangers
2018-05-22
Naturligtvis riktigt idiotisk rakt igenom. Den version som SVT visat var bara 63 minuter och det var ju lagom kort. Några höjdpunkter finns det som räddar betyget till en tvåa, bland annat Jokkmokks-Jokkes framförande av Gulli-Gullan. Mycket käckare än så kan något knappast bli. Sen är det ju lite roligt att Björn Ulvaeus och hans band dyker upp i en totalt överflödig scen.
yrkeschaufföre
2018-05-14
Jag hade gissat att jag såg den -17 å inte -15, det kändes liksom för nära. Tråkig och ologisk handling men lite kul med Jokkmokks-Jocke och framförallt Hootenanny Singers som campande ungdomar. Filmen ska inte vara nere i det bruna träsket men det är ingen stark tvåa direkt.
Nalleman
2018-05-07
Usel!
paninaro
2017-11-16
Att skicka Sjökvisten till månen är kanske inte lika roligt som det låter, men det är Åsa-Nisse och det är några garv. Cameon av Jokkmokks-Jokke glömmer man inte i första taget.
karlmats
2017-02-20
En svag installation på denna serie som snart närmar sig sitt slut. Eftersom det var ganska länge sen man såg förra filmen får filmen lite gratispoäng så fort Elfström öppnar munnen och bara tjoa och tjimma. Men att bygga en hel film på bara det blir lite tunt. De brukar ju inte ha mycket till manus de här filmerna men här känns det lite extra mycket som att de bara improviserar fram sina repliker och i vanlig ordning finns det ingen logik överhuvudtaget. Jokkmoks-Jokke är dock en härlig figur, en usel skådespelare men med lite rekorderlig norrländska kommer man ganska långt. Några roliga skratt räddar 2an, men någon vidare filmupplevelse är det inte.
Memmem
2016-08-02
Dålig komedi utan skratt! Jag har sett tre filmer om Åsa-Nisse och detta var den sämsta. Manuset är riktigt dåligt. Händelserna är mycket orealistiska även för en komedi. Replikväxlingarna är tjatiga och sega. Rollfigurerna är stereotypa karikatyrer. Åsa-Nisse är alltid den påhittige, nåja, Klabbarparn lyder alltid Åsa-Nisse och så vidare. Aldrig en överraskning. Mitt i allt blandas populära artister in med diverse låtar, totalt lösryckt ur sammanhanget. Personregin är onyanserad och övertydlig. Det är inte lätt för de vanligen duktiga skådespelarna att göra något åt detta. Se exempelvis John Elfströms fina insats som blind arbetare i Ingmar Bergmans Musik i mörker. Filmen är tyvärr inte inspelad i Småland där händelserna ska ha utspelats, utan i Stockholms omgivningar. Det hade varit roligt att se den vackra sjön Ylen för 50 år sedan. Musikvalet är också konstigt och följer inte bilderna. Betyg: 1+
yrkeschaufföre
2015-10-15
Jag gillar Åsa-Nisse (de tidiga filmerna iallafall) men mot slutet så dyker de verkligen. Den här är ändå på rätt sida godkänd med lite coola cameos.
Nathalena
2010-12-07
Men snälla...
IrwinFletcher
2008-07-18
Fy faan!!
Visa äldre kommentarer »