1.9
1.9
Åsa-Nisse jubilerar
Tidningen Smålands-Nyheterna fyller 50 år och på redaktionen föds idén att hylla Åsa-Nisse som de tror varit Småland trogen sedan 1909. Men att få fram fakta är inte så enkelt - turerna blir många alltmedan jubileet närmar sig.

Originaltitel | Åsa-Nisse jubilerar |
Regissör | Ragnar Frisk |
Manus | Per Lennart Ekström |
Genre | 50-tal, Komedi |
Skådespelare | John Elfström, Artur Rolén, Brita Öberg, Håkan Westergren, Carl-Axel Elfving, Mona Geijer-Falkner, Gustaf Lövås, Bertil Boo, Astrid Bodin, Yvonne Nygren |
Vad ska man säga? Åsa-Nisse är ju alltid Åsa-Nisse. Det finns ett sällsamt ljus av uselhet, fånerier i filmerna, men ljuset över just Åsa-Nisse filmerna kan inte annat än bli uppfylld av humor och värmen och det klarar knappast några andra filmer som är lika usla... Därför älskar jag Åsa-Nisse-filmerna..
Klabbarparns insats som ekonomiansvarig och Åsa-Nisses hattprovning är det jag kommer ihåg från den här installationen i serien. "Grundstoryn" är mer än lovligt dum. En stabil tvåa helt enkelt.
DN slog spiken på huvudet redan 1959 (spoilervarning): "Åsa-Nisse får en skorsten över huvudet, Åsa-Nisse slår en bräda i huvudet på Klabbarparn, Åsa-Nisse slår brädan i huvudet på Klabbarparn en gång till, Åsa-Nisse bjuder en tvättnypeköpare sitta på en stol som faller samman, Åsa-Nisse bjuder honom sitta på en stol som är nymålad, Åsa-Nisse använder svordomar då han talar med en präst, Åsa-Nisse springer och går som om han gjort i byxorna, Åsa-Nisse faller ned för en stege, Åsa-Nisse är ett dravel till film." Personligen tycker jag det var en mittenfilm i serien, inte olidligt långtråkig och några riktiga höjdarscener, bland annat när Klabbarparn blir ekonomiansvarig och tar upp telefonnumret som en tillgång i balansräkningen, när Åsa-Nisse provar damhattar och när han försöker sig på engelska. Sommarbarnet är bra perverst och hela premissen att de måste hitta bevis på hans inflyttningsdatum i Knohult känns mer än lovligt krystad. 2an är ändå stabil.
Tandläkarscenen haha.....
Tumba-Johansson som vattenskidinstruktör och helikoptern räddar tvåan till den tungfotade buskis.
Ok film, men usch va störig det där sommarbarnet är.
Åsa Nisse - Sveriges absoluta filmhjälte nummer 1 alla kategorier! Alla Åsa Nisse filmerna är urhärliga Buskis klassiker! Den bästa filmserie som gjorts i Sverige helt klart! :D Undrar när alla filmerna kommer i en dvd box?
Åsa-Nisse är mer gubbsjuk än vanligt...
Ganska så usel men den har en viss charm.
Detta var en av de bättre åsa-nisse filmerna.-...