Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Öster om Eden


Bonden Adam Trask har två söner, pålitlige Aron och hans motsats till bror, den neurotiske Cal. Cal tror att Aron är den av sönerna som fadern älskar mest och vill vinna faderns kärlek. Men hans envisa försök bringar olycka över hela familjen.


Originaltitel East of Eden
Alternativ titel John Steinbeck's East of Eden
Regissör Elia Kazan
Manus Paul Osborn
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare James Dean, Julie Harris, Raymond Massey, Burl Ives, Richard Davalos, Jo Van Fleet, Lois Smith, Albert Dekker, Harold Gordon, Nick Dennis, Barbara Baxley, Timothy Carey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1678
Filmnummer 3654

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Filmfantast86
2017-10-25
bra
RustyFilm
2016-12-06
Det här är en mycket sevärd filmklassiker byggd på en känd roman skriven av John Steinbeck. Det är James Deans långfilmsdebut och den enda av hans tre filmer som hann nå biodukarna innan han omkom i en bilolycka. Visst är historien lite sentimentalt i överkant, men den fantastiska 50-tals tidsdoften förstärks bara av det. Det sägs att Dean fick huvudrollen i kamp med på den tiden redan etablerade storheter som Marlon Brando och Paul Newman, måste vara ett lysande sätt att debutera på. Filmens restauration och digitalisering är aktsamt och bra utförd dock så verkar råmaterialet vara något sämre än i fallet ”Ung Rebell”.
Stygga-Vargen
2016-09-18
Klassiker och mästerverk! Underbart skådespeleri, särskilt från James Dean! Man blir ju sugen på att läsa boken också.
uncle_funk
2016-08-14
Varje scen med James Dean och Julie Harris var helt fantastiska. Dean har dessutom ett fantastiskt kroppsspråk.
Ful_fisk
2015-08-05
Hade svårt att få grepp om berättelsen och det känns som att jag missade något. Känner redan att jag borde se om den. James Dean är enastående i huvudrollen.
Hompen
2015-07-14
Bra manus. Bra skådespeleri. Bra dramatik. Tidlösa frågor om att bli älskad och sedd.
lilebroer
2015-01-26
Som den lillebroder jag är, så tror jag att East of Eden är en film som tilltalar de flesta som upplevt något slags syskonskap. Att lyckas vidhålla sin dramaturgiska nerv genom hela resan är inte bara ovanligt men också en av tre stora anledningar till att den här filmen kammar hem årets första fullpoängare, utöver fotot och skådespeleriet. - http://theshinbonepost.blogspot.se/
Raimo_1985
2014-09-14
Mycket bra skådespeleri. Tunnare historia, men ändå, en fyra till denna.
annihilat0r
2014-07-25
"East of Eden" är ett legendariskt verk, som jag tillåter mig hävda är tidlöst. Manuset är attraherande – precis som dramatiken är kittlande. Med James Dean vann konstformen film mark i alla världens samhällen, och det förstår jag. Det ter sig självklart. All heder åt Elia Kazan – som naturligtvis bör ses som en av tidernas främsta regissörer.
BronzeBuckaroo
2014-06-11
Åldrats lite dåligt tyvärr. Men wow