Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

A Better Tomorrow


En film om två bröder, den ene en nyutexaminerad polis och den andre en skicklig förfalskare i maffians grepp. Den kriminelle brodern försöker bli hederlig men det är minsann inte så lätt...


Originaltitel Ying hung boon sik
Alternativ titel Yinghung bunsik
Regissör John Woo
Manus Chan Hing-ka, John Woo, Leung Suk-Wah
Genre Drama, Action, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Emily Chu, Ti Lung, Leslie Cheung, Chow Yun-Fat, Shing Fui-on, Kenneth Tsang, Tien Feng, Waise Lee
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1142
Filmnummer 4410

Recensioner

Skapad 2019-11-26 av Yakuza
John Woos första gangsterfilm som beredde väg för Hong Kong-action. Det här är en mycket smart gangsteropera som sent skall glömmas. Filmens handling är idag något av en klassiker som man k...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2017-06-12
Rejält seg emellanåt med långa transport- sträckor. Men grym action underhållning när det väl sätter igång. Man känner verkligen filmen är 31 år gammal. Hela filmen landar på Chuw Yun-Fats axlar"2+
Zebulonm
2017-04-12
Det här ju bara så jävla bra. Chow yun fat e ju grymt bra. Världsklass...
karlmats
2017-02-07
Gammal Hongkong-action med ordentliga karaktärer och finfina pangpang-scener. John Woo visste vad han höll på med, en klassisk kamp mellan blodsband och karriärsval, hur hanterar man att brorsan är maffia och hur långt kan man gå i försöket att lämna den kriminella banan bakom sig? Mitt i allt detta får vi människor som skrattar och stimmar och inte bara är endimensionella mördare. Bra action som differentierar sig lite från dagens Hollywood-action och då framför allt med en ascool Chow Yun-Fat i en av huvudrollerna. Inte den starkaste 3an men den måste till slut sättas.
Diclonius
2016-12-12
Herre min skapare, sådana eldstrider. Det är fortfarande lite mer likt Hollywood, än den stiliserade "Gun Fu" som man normalt brukar förknippa Heroic Bloodshed med, men Chow Yun Fat med en cigg i käften, en k-pist i ena näven och en halvautomatare i andra är helt klart kvalitetsunderhållning. Jag förstår att den här filmen blev bannlyst i Sverige. Den är nämligen suverän.
KalleB
2016-09-30
Innan den vedervärdiga Mission Impossible II så var faktiskt John Woo en riktigt bra regissör. Inte hans bästa från denna period men fortfarande en blytung actiontulle.
Engravadlax
2016-06-25
Faktiskt dåligt i flera avseenden för att vara 86, Woos styrkor åsido.
DOKAN
2015-11-28
små snurriga gubbar hoppar opp å ner å slår varann på käften å skjuter så det visslar. Ser inte direkt storheten hos Woo . . .
bad_droidboy
2015-08-10
Är verkligen hygglig med den här tvåan o de är bara för några shyssta actionscener och alla härliga slagsmålsljud
BrutusBeefcake
2015-05-04
En gnutta besviken blev jag trots allt då man hört så mycket om denna. Åldrigt ojämn, ena stunden råcool, andra stunden småfånig och översentimental. En del schyssta actionscener men lite för lite av den varan. Soundtracket är också det ytterst ostabilt där det rent ut sagt förstör vissa scener. Men annars finfin action med en ganska så bra handling. Mellantrea helt klart. (8+/15)
Ful_fisk
2013-11-24
Jävligt bra gangster-action och förmodligen John Woos bästa film! Bättre story än Hard boiled och proffsigare utfört än The Killer. Här sätter han det mesta rätt, intrigen ligger på förhållandet mellan karaktärerna och man kommer verkligen in i det hela och får känslor för de flesta inblandade. Och Chow Yun-Fat är förstås lika cool som alltid, här i sin genombrottsroll. Skitbra, helt enkelt! Bättre än det mesta i action-väg.
Visa äldre kommentarer »