A Chinese Ghost Story

En skatteindrivare kommer till en liten stad och hittar inte någonstans att övernatta, så han får tillbringa natten i ett gammalt tempel, hemsökt av demoner. Han blir där kär i en kvinna, men deras kärlek är omöjlig då hon är förslavad av en mäktig trädande.

Originaltitel Sien nui yau wan
Alternativ titel I demonernas våld, Sinnui yauman
Regissör Ching Siu-tung
Manus Yun Kai-chi
Genre Skräck, Fantasy, Komedi, Romantik, Action, 80-tal
Skådespelare Leslie Cheung, Wu Ma, Lam Wai, Joey Wang

karlmats
2019-09-21
Det verkar vara en riktig kultrulle det här. Men jag kommer aldrig riktigt in i den och även när allt spårar ur och blir episkt vrickat så tycker jag nog hela tiden att det är roligare i teorin än vad jag upplever själva filmen. Ganska snyggt användande av vajrar och dialogen är lite smårolig ibland, men det var aldrig tal om något annat än en 2a vilket känns lite tråkigt, det är ändå en sympatisk film som jag gärna hade gillat mer.
Gordyal
2016-07-21
Rätt så fånig film men långt ifrån så tramsig som jag var rädd för. Vajerfajterna är snygga (om än väldigt standard), oknytten är coola och slutstriden maffig. Därutöver inget att ringa hem om. (8+/15)
Ful_fisk
2015-06-16
Haha, helt vrickad blandning av skräck, action, romantik och komedi på ett sätt som endast kan göras i Hong Kong! Mycket underhållande och hjärtligt.
F-M-J
2014-08-17
Bakisunderhållning delux.
Sawatdeedrama
2014-05-28
Jag vet inte varför, men jag älskar verkligen A Chinese Ghost Story. Den är så otroligt charmig bara!
#54
2013-12-15
Ganska söt.

2013-10-21
Galet bra!
Tolkana
2013-05-14
Rätt charmig och Joey Wang är för vacker.
pufred
2012-04-11
Underhållande, charmig skräckwuxia, fin romantisk saga, rolig, men känns alldeles för splittrad med fåniga effekter och jättetungor. Finns element i den jag sätter 1:a på, och vissa jag sätter 3:a på.
answai
2011-11-17
Underhållande, men knappast en film som gör något större avtryck. Emellanåt finner jag den lite väl putslustig, vilket drar ner betyget. En film som hade tjänat på att inte försöka vara rolig.