1.8
1.8
A Common Man

Colombo, Sri Lanka. En luttrad polischef ställs inför sitt livs svåraste uppdrag, när en mystisk skuggfigur hotar att detonera fem bomber om inte en grupp terrorister släpps ur fängelset.
Originaltitel | A Common Man |
Regissör | Chandran Rutnam |
Manus | Chandran Rutnam |
Genre | Action, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Ben Kingsley, Ben Cross, Frederick-James Lobato, Kian O'Grady, Patrick Rutnam, Mohamed Adamaly, Jerome de Silva, Ashan Dias, Wilson Gunarathne, Sando Harris, Wilmon Sirimanne, Numaya Siriwardena, Dushyanth Weeraman |
Riktigt usel film om en person som placerar ut några bomber i Sri Lanka. Värdelösa skådespelare för det mesta och Ben Kingsley lät som om han läste direkt från manuset... tråkig handling, lågt tempo, jobbig musik och amatörmässig regi... det här var inte nå vidare...
Musiken var okej, lite tung men långt ifrån unik. Kingsley är enligt mitt tycke en mycket bra skådespelare. Tyvärr får man inte se hela hans fulla potential, men han är godkänd. Det finns några skådespelare som presterar okej, men de flesta är överflödiga eller kunde ha bytts ut mot bättre talanger. Men det är för många klicheer, sådant man sett förr. Datahackern som spelas av popstjärnan Dushyanth (hoppas stavningen blev rätt...) känns lite väl överdriven och överflödig. Han hade lika gärna kunnat undvaras. Att Ben Cross spelar polischef på Sri Lanka känns lite konstigt, men å andra sidan kanske han "tillhör" minoriteten Burghers som till stor del är engelskspråkiga.
Jag hade förväntat mig mycket mer action. De få actionscener som finns är inte särskilt bra. Regissören Chandran Ratnam har gjort bättre filmer än så här. Det blir en tvåa. Den går att se, men kunde ha blivit så mycket mer om man bara lagt ner mer tid och pengar på den. Till sist kan jag tillägga att ingen del i filmen är inspelad i Indien (som "hottentott" trodde), utan på Sri Lanka. Två helt olika länder. Tack för mig.
Hjälp! Hur gick det här till? Manuset baserat på random flashbackits svettiga fantasier.
En tvåa av ren vänlighet till Kingsley som jag vanligtvis gillar.
2 av 5. Funkar att se.
Worst...soundtrack......ever.....di di du du di di dudu, känns ungefär som om Ben Kingsley gjorde filmen i utbyte mot en gratis semester i Indien.
Idén var ju bra och med bra skådespelare hade det kunnat bli något.
En av de sämsta filmer jag någonsin sett, tänker inte ens gå in på detaljer som inte funkar. Att den ens distribueras är en gåta för mig, känns som jag blev bestulen på 1tim 22min av mitt liv!
Stängde av efter 30 min.