Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

A Dirty Carnival


Byung-Du är en 29-årig karriärsbrottsling som jobbar för indrivaren Sang-Chul. Byung-du tyngs av en döende mamma och tar hand om sina yngre syskon och han har pressen på sig att försörja familjen. När den stora bossen President Hwang är pressad av en korrupt åklagare anmäler sig Byung-du frivilligt att utföra ett lönnmord för att vinna förtroende. Men hans riktiga bekymmer börjar när hans kompis Min-ho som är en lovande filmskapare ber honom vara rådgivare till hans debutfilm.


Originaltitel Biyeolhan geori
Regissör Yu Ha
Manus Yu Ha
Genre 2000-tal, Action, Kriminalare, Thriller
Skådespelare Jo In-sung, Jeon Ho-jin, Lee Bo-yeong, Jo Jin-woong, Jin Ku, Yun Je-mun
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 261
Filmnummer 47258

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dbergkamp
2014-05-15
Historien är mycket välskriven, en klar fyra!
foppa99
2013-02-21
Riktigt bra, en av de bästa S-Kor-action-filmerna
Engravadlax
2013-01-30
Jag har svårt att ta Zo In-sung (Byung-du) på allvar som gangster; han har världens mesigaste leende, han ser ut som en ängslig liten pojke nästan hela tiden, sedan pratar han lite som en 5-åring med toddler regression. Var det medvetet när de castade honom? Jag kan också hålla med om att agerandet är allmänt träigt. Det sagt så är det för det mesta en ganska jämn produktion, det stannar av lite då och då med vardagshändelserna, men jag tappade aldrig *helt* intresset (förutom mot slutet kanske). Filmens riktiga styrka är våldet; ett underbart gängslagsmål, ett och annat mord och ett par grymma duster. (6/10)
reckless
2012-05-17
Min Nam-koong är lysande i sin roll som filmregissören, även bossarna, flickvännen och mamman gör bra ifrån sig.Men huvudrollsinnehavaren skådespelarinsats är riktigt blek. Första gängslagsmålet härligt storslaget, intensivt och coolt. I övrigt samma åsikt som Hypostas.
Hypostas
2012-05-02
Ytterligare en svulstig sydkoreansk gangsterfilm. Den är snyggt gjord och bitvis ganska maffig, men det finns ingen som helst anledning till att den här filmen ska vara längre än 2h lång. Klipp bort 20-25 minuter så kan du berätta samma berättelse på ett betydligt mer intressant och fängslande sätt. Det här blir för segt, för svulstigt och för repetitivt med alla överdrivna basebollslagsmål och knivfighter för min smak. Stabil trea, precis som A Bittersweet Life, men det var länge sedan nu som jag blev överväldigad eller överraskad av en sydkoreansk actionfilm eller gangsterfilm.
answai
2012-03-05
En bra film, som håller intresset uppe och tar en intressant vändning. Tyvärr är skådespeleriet ojämnt och de återkommande slagsmålen är väl överdrivna (ingen verkar heller bli skadad). De mer komiska inslagen drar också ner. Nej, förtjänsten ligger i själva historien och manuset. Slutet är också riktigt bra.
Scriptures
2012-02-24
Det enda som drar ner denna annars mästerliga film är det stundtals tradiga skådespelet, där vissa är excellenta och andra är stela. När det gäller film finns det hur mycket guld som helst i Sydkorea och detta är bland toppen!

2011-10-07
Jag tycker den blir bättre för varje titt. Och det är inte dåligt med tanke på att den var en solklar fyra redan första gången.
mars
2011-09-22
Stelt skådespeleri....
ZoIX
2010-08-01
Riktigt bra gangsterfilm med väldigt välkoreograferade slagsmålsscener samt ett bra tempo. Som i många andra koreanska thrillers varvas bitande realism och humor. Lite fakta som kan vara intressant att ta del av innan man ser filmen (dock hämtat ur diskussioner på imdb...): Koreansk gangsterkultur är annorlunda mot vad man är van vid om man bara har tittat på amerikansk gangsterfilm. Det ligger en heder i att slåss utan skjutvapen - dessa är även väldigt dyra och svåra att få tag på i Korea. En sponsor är en person som inte nödvändigtvis håller på med brottslig verksamhet men kan tänka sig att använda sig av ett gangstergäng vid problem. För detta får gänget givetvis betalt.
Visa äldre kommentarer »